Dødsfall i moské hadde trolig naturlige årsaker

Politiet tror kvinnen som fikk hjertestans i en moské i Oslo i mai i år, døde av naturlige årsaker.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Grunnen til at Oslo politidistrikt ble involvert, var opplysninger om at den 21 år gamle kvinnen var utsatt for en form for «demonutdrivelse».

21-åringen fikk hjertestans etter et besøk i Rabita-moskeen.

Dødsfallet kom brått og uventet. Det ble gitt førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

- Vi er kjent med at det skal ha foregått en form for demonutdrivelse, men så langt kan vi ikke knytte disse opplysningene til en dødsårsak, og vi kan ikke si om dødsfallet skyldes noe kriminelt, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB i midten av oktober.

Det var i oktober TV2 meldte at politiet i Oslo etterforsket en ung kvinnes dødsfall, etter en mulig demonutdrivelse i moskeen.

Det pågår fortsatt undersøkelser på Folkehelseinstituttet (FHI), men Metlid sier tirsdag ettermiddag at det ikke har dukket opp noe som tilsier at det kan knyttes noe kriminelt dødsfallet.

- Det heller mot at det har vært et naturlig dødsfall, men vi har ikke konkludert helt fordi vi venter på noen siste prøver. De har gjort mye på FHI, men vil prøve noen siste muligheter for å se om det kan gi noen forklaringer. Vi håper vi kan få avsluttet dette i løpet av noen uker med mindre det dukker opp noe nytt, sier Metlid til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder