Innbrudd på ridesenter: Klippet halen av fem hester

Ansatt på ridesenteret: - Det er ren faenskap!

De ansatte ved Spydeberg rideklubb fortviler etter at fem hester fikk halen klippet av under et innbrudd i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Innbruddet på Spydeberg rideklubb ble oppdaget i syvtiden torsdag morgen da en av de ansatte skulle gjøre klart i stallen.

En halvtime etter at de ansatte oppdaget innbruddet, så de at innbruddstyven i tillegg hadde klipt halen av fem av rideklubbens privateide hester.

– Det er et overgrep og dyremishandling, og vi kan ikke skjønne hvordan noen kan gjøre noe slikt. Det virker nesten som om noen er ute etter å ramme oss. Vi skjønner bare ikke hvordan et annet menneske kan få seg til å gjøre noe slikt. Det er ren faenskap, sier en fortvilet kasserer Hans Marius Schie i til VG.

Spydeberg rideklubb har totalt 23 hester i stallen, hvorav 10 er privateide.

SKAMKLIPT: Slik så fem av hestene ved Spydeberg Rideklubb ut etter innbruddet natt til torsdag. Foto:Spydeberg Rideklub,

Alle de fem hestene med avklipt hale er privateide.

– Vi har varslet eierne, som har reagert med vantro. De synes det er forferdelig at noen kunne gjøre noe slikt. I tillegg er de redde og engstelige, sier Ski.

Schies datter, Maren, har selv to hester som ble skamklipt ved rideklubben:

– At folk kan ta så lite hensyn og være så slemme er virkelig vanskelig å skjønne. Dette går utover mange personer, og de aner ikke hvor mange de har ødelagt for, sier hun.

Han anslår at det i tillegg er stjålet verdier for flere tusen kroner.

– Saler, dekken og stigbøyler lå strødd utover. På nåværende tidspunkt har vi ikke oversikt over mye som er stjålet, men verdien ligger nok godt opp mot 100 000 kroner, sier kasserer ved rideklubben, Hans Marius Schie.

Politiet i Follo bekrefter innbruddet på Twitter, og har utført åstedsundersøkelse og opprettet sak.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder