KREVER SVAR: Høyres næringspolitiske talsmann, Svein Flåtten, vil hvite hva fiskeriministeren kan gjøre for å forsikre at det er trygt å spise norsk oppdrettslaks. Her er han på Storinget i 2011. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Høyre ber fiskeriministeren svare om oppdrettslaks

Er norsk oppdrettslaks farlig å spise for barn og gravide? Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten ber fiskeriministeren svare for seg i Stortinget.

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg vil vite hva hun kan gjøre for å forsikre norske forbrukere og omverdenen om at norsk oppdrettslaks er et sunt og rent produkt. Det er det vi har fått høre fra forskerne i en årrekke, sier Flåtten til NTB.

Han mener det er grunn til å ta på alvor advarselen som reises av leger i mandagens VG. Miljøgifter i oppdrettslaks kan skade hjernens utvikling, anføres det.

DAGENS VG: Les mer om ekspertenes advarsler mot oppdrettslaks i mandagens VG. Foto: FAKSIMILE


- Det virker som om de ser noe i forskningen som det er verdt å se nærmere på. Samtidig er jo ernæringsrådene entydige når det gjelder viktigheten av å spise fisk, og det er ingen grunn til å forlate det uten videre, sier Flåtten.

Oppdrettsselskapene omsetter for 54 milliarder kroner i året og er Norges nest største eksportnæring etter olje og gass.

- Det er ingen tvil om at slike oppslag kan ha en negativ effekt på omsetningen. Derfor er det viktig å avklare dette raskt. Jeg forventer at helsemyndighetene ser nøye på funnene som omtales, sier han.

Mer om

  1. Høyre (H)
  2. Stoltenberg-regjeringen
  3. Helse
  4. Fiskeri

Flere artikler

  1. - En kilo laks i uken er ingen helserisiko

  2. Fiskeriministeren trygg på dagens lakseanbefaling

  3. Forsker: Helt greit å spise oppdrettslaks for de fleste

  4. Leger og professorer: - Ikke spis oppdrettslaks

  5. Produsenter farger laksen rød

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder