Det ble satt varmerekorder i en rekke fylker i landet i april. Måneden ble uvanlig tørr og varm. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Været i april: Uvanlig varmt og tørt

April ble svært varm og tørr over hele landet. Månedstemperaturen lå 3,3 grader over normalen. Bare 2011 var varmere, opplyser meteorologene.

  • NTB

Årets april måned ble både den nest varmeste og nest tørreste siden målingene hos Meteorologisk institutt startet i 1900, opplyser meteorologene.

Bare 2011 har vært varmere og det har ikke vært en tørrere april siden 1918.

Relativt varmest var det i Finnmark og på Vestlandet med 4–5 grader over normalen på flere stasjoner. Noen få stasjoner på Østlandet og i Troms og Nordland lå fra 1,5 til 2 grader over normalen.

les også

Torsdag kommer kulden – temperaturen stuper 15 grader

Varmerekorder i en rekke fylker

Det ble satt fylkesvarmerekorder i Oppland, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Sogn og Fjordane og Trøndelag, og det ble tangering i Buskerud.

Den høyeste temperaturen som ble målt i april var i Hokksund i Buskerud. Der ble det 29. april målt 26,2 grader.

En tørr og varm måned betyr også at det har vært mindre regn enn normalt. I landet generelt har nedbøren vært 40 prosent av normalen.

Den laveste temperaturen som ble målt var i Eidfjord i Hordaland. Her ble det målt 22 minusgrader 12. april, noe som er en uvanlig lav minimumstemperatur.

les også

Temperaturene faller: – Vil vare så lenge jeg kan se

Soltimerekord i Oslo

Sør- og Midt-Norge har hatt flest soltimer i april. På Blindern i Oslo ble det målt ny solrekord i april med 293 timer.

I Trondheim ble det registrert hele 308 soltimer, mens Bergen hadde 273 soltimer i april. I Landvik i Aust-Agder ble det mål 275 soltimer. Tjøtta i Nordland hadde 227 soltimer, Tromsø 148 og Kautokeino 205 soltimer.

De neste dagene er det imidlertid ventet snø og nattefrost blant annet i Trøndelag og på Vestlandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder