FLERE HENDELSER: Russen har ført til flere utrykninger på Østlandet natt til Påskeaften. Foto: Illustrasjonsbilde: Kyrre Lien, NTB Scanpix

Flere hendelser med russen i natt

Én ble send til legevakten med et dypt kutt i hodet etter å ha blitt slått med en planke. En annen ble sendt samme vei etter å ha hoppet ned fra en russebuss. Politiet har rykket ut til russe-bråk i flere deler av landet i natt.

Selv om «kom Mai du skjønne milde» fortsatt vil la vente på seg i 12 dager til, har politiet på Østlandet fått hendene fulle etter flere meldinger om russe-bråk natt til Påskeaften.

– Min opplevelse er at aktiviteten begynner tidligere og tidligere, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til VG.

Og denne natten har politiet i nettopp Øst hatt nok avgangselever fra VGS å hanskes med.

les også

Politiet varsler tiltak: Ute på flere oppdrag etter russebråk i natt

Hoppet ut av russebuss

Klokken 03.38 rykket de først ut til melding om at en russ hadde falt i bakken etter å ha hoppet ut av en russebuss i Vestby i Follo.

– Han ramla med hodet først i asfalten og var bevisstløs en liten stund. Han ble behandlet av ambulanse på stedet, og deretter kjørt til legevakten i Moss, forteller Samuelsen.

En snau time senere, klokken 04.26, rykket politiet ut til meldinger om bråk mellom to russebusser på Vinterbro i Ås.

– Vi fikk først melding om at det var 10 russebusser og cirka 200 russ på stedet. Noe av bråket hadde gitt seg da vi kom dit, men vi huket tak i én som hadde vært involvert. Han oppga falsk ID til politiet, og er nå anmeldt for dette forholdet, utdyper operasjonslederen.

les også

«25 under 25»: – Jeg tør nesten ikke ta på meg russedressen

Mange meldinger om støy

Samuelsen forteller at politiet i Øst har mottatt mange meldinger om støy og høy musikk fra russen, spesielt i Sarpsborg, Fredrikstad og Follo, samt noe fra Romerike.

– Vi har dessverre ikke hatt mulighet til å rykke ut til alle stedene, fordi russen flytter på seg hele tiden når de er ute og ruller. Jeg vil ikke si at noe er markant annerledes i fjor enn i år, men det er vel sånn det har blitt med russen, sier operasjonslederen.

Den mest alvorlige hendelsen i distriktet kom ved 06.05-tiden, da politiet rykket ut til Enebakk etter melding om at en russ hadde blitt slått i hodet med en planke.

– Vi fikk melding av Røde Kors, og han har blitt kjørt til legevakten i Ski med et dypt kutt i hodet. Gjerningsmannen er fortsatt ikke tatt, og politiet etterforsker saken, sier Samuelsen.

les også

Politiet reagerte på russen etter søppelkaos

Meldinger om russe-bråk ved Esso

Også i hovedstaden har russen ført til utrykninger hos politiet. Klokken 02.30 rykket både politi og ambulanse ut til meldinger om slagsmål ved Esso på Alnabru.

– Da vi ankom stedet var det mellom 10 og 15 russebusser på stedet og en mengde russ. Det ser ikke ut til å ha vært noen slossing, men én person blir ivaretatt av helse fordi han var overstadig beruset, sa operasjonsleder Tor Guldbransen til VG like før klokken 03.00.

Resten av russebussene ble bedt om å forlate Esso-stasjonen.

Lørdag morgen melder også Innlandet politidistrikt om russebråk:

På Twitter skriver politiet at de i løpet av natten har fått åtte klager på støy fra russebusser. Seks fra Hamar-området, en i Elverum og en klage i Kongsvinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder