OVER KRAVET: Oslo kommune har mer smitte per 100.000 innbyggere enn FHIs krav til regioner og land EU/EØS-området. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Smittetallene i Oslo: Høyere enn FHIs smittekrav til andre land

Oslo har de siste to ukene registrert 22,49 smittede per 100.000 innbyggere, ifølge VGs oversikt. Dermed går smittetallene i kommunen over det gjeldende kravet Folkehelseinstituttet har for at andre land og regioner i EU/EØS-området skal være «grønne».

 • Oline Birgitte Nave

Artikkelen er over 48 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

For at et land eller område skal bli «grønt» og karantenekravet oppheves, er FHIs krav at det må være færre enn 20 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

De siste to ukene har Oslo kommune registrert 22,49 smittede per 100.000 innbyggere, ifølge VGs oversikt. Dermed overskrider det kravet FHI har til at et område utenfor Norge skal bli «grønt».

Det er registrert 156 smittetilfeller i Oslo kommune de siste 14 dagene, ifølge VGs tall.

Lørdag kveld, samtidig som politiet stanset flere private fester, var 40 personer bekreftet smittet etter festene som fant sted i månedsskiftet juli/august.

– Det har vært en generell trend i hele befolkningen at man har vært litt slappere på å følge reglene i sommer. Det er viktig at man forsøker å stramme inn igjen nå som ferien er over og man kommer tilbake til vanlige rutiner igjen, sier smittevernoverlege Frode Hagen i en pressemelding fra Oslo kommune.

Antall smittede i Oslo i uke 31 var 41. I de tre første dagene i uke 32 er det registrert 40 smittede. Antallet har ligget på omkring 20 per uke siden uke 27, skriver de videre.

– Hvis vi senker skuldrene for mye vil smitten øke. Vi må lære å leve med corona helt til en vaksine er her. Jeg er bekymret for økningen vi nå ser og ber alle om å holde avstand, holde seg hjemme om man har symptomer og ha god hygiene, sier helsebyråd Robert Steen.

Seks kommuner har økende smittetrend

Oslo kommune er en av seks kommuner med økende smittetrend i Norge nå. De andre kommunene er Indre Østfold, Lørenskog, Bodø, Lillestrøm og Trondheim.

Indre Østfold meldte søndag at de stenger alle skolefritidsordninger (SFO) og barnehager i uke 33, på grunn av det de kaller en «ukontrollert smittesituasjon». Lørdag var det bekreftet 22 nye smittetilfeller i kommunen.

Les også

 1. 14 bekreftet smittet etter vestkantfester – ber alle festdeltagerne om å teste seg

  14 festdeltagere i 20-årene er bekreftet smittet etter flere fester i bydelen Vestre Aker i Oslo.

Mer om

 1. Oslo kommune
 2. Folkehelseinstituttet
 3. Oslo
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Smittetallene i Oslo: Høyere enn FHIs smittekrav til andre land

 2. Disse kommunene har økende smittetrend

 3. Kommuner advarer innbyggerne mot Oslo-reiser

 4. Disse kommunene har økende smittetrend

 5. Ti kommuner har stigende smittetrend nå

Fra andre aviser

 1. Sjekk koronasmittekartet: Så nær var de svenske regionene ved å bli åpnet for norske turister

  Aftenposten
 2. Nye tall fra FHI: Antall koronasmittede nesten doblet

  Aftenposten
 3. Slik har koronaviruset spredt seg i Norge

  Aftenposten
 4. Norge er langt unna en ny koronabølge. Her er tallene som viser hvorfor.

  Aftenposten
 5. Et av Europas siste gule land har passert Norges grense for å bli rødt land

  Aftenposten
 6. Hvis Bergen hadde vært en svensk by, ville vi vært «rød sone»

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no