To menn pågrepet i drapssak i Bergen

BERGEN (VG) To turgåeres funn av blodige klær førte politiet til en presenning som skjulte to lik i et populært turområde i Bergen. Det får VG opplyst.

To menn er pågrepet i Bergen mandag kveld siktet for drap eller medvirkning til drap, opplyser politiet i en pressemelding.

Pågripelsene kommer etter at to turgåere ifølge VGs opplysninger fant blodige klær i en liten elv ved Gullfjellsvegen. Turgåerne kontaktet politiet like etter klokken 12, og da politiet kom til stedet klokken 12.45 fant de en kvinne (29) under en presenning. Ifølge VGs opplysninger skal området ha blitt sperret av da det ble konstatert at hun ikke lenger var i live.

Senere, da kriminalteknikere undersøkte åstedet i 15.30-tiden, viste det seg ifølge VGs opplysninger at det lå enda et dødt menneske i den samme presenningen: En mann i 40-årene.

Utelukker ikke flere pågripelser

Ifølge VGs opplysninger ble det i tillegg til de blodige klærne funnet en madrass og sekker med klær.

De to døde er nå formelt identifisert og arbeidet med å informere deres nærmeste pårørende pågår, men er ikke ferdigstilt, opplyser politiet.

Politiet utelukker ikke at det vil komme flere pågripelser i løpet av kvelden og natten.

INFORMERER OM ETTERFORSKNINGEN: Politiinspektør Tore Salvesen påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt. Foto: HELGE MIKALSEN

Da politiet holdt en pressekonferanse tidligere mandag opplyste de at saken etterforskes om drap.

– Vi arbeider ut ifra flere hypoteser, men en av dem er at begge er drap, sa påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland under pressebrifingen.

Politiet opplyser at de to de mener personene er, er norske statsborgere. De er kjent fra politiet fra før av.

I den første pressemeldingen fra politiet, som kom like før klokken 14, informerte politiet om at de hadde funnet en død kvinne.

Vitneavhør av omgangskretsen

– Politiet undersøker flere åsteder og det blir gjort kriminaltekniske undersøkelser flere steder. Det blir gjort vitneavhør av naboer og omgangskretsen til de to vi mener er døde, sier påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland.

Politiet vil ikke gå inn på hendelsesforløpet av hensyn til etterforskningen.

– Ble det gjort funn i Osavatnet?

– Det ble gjort funn på stedet, men jeg kan ikke gå i detalj på om det er i vannet eller om det er på land, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Politiet vil ikke gå inn på hvilke gjenstander som ble funnet. De vil heller ikke svare på om de avdøde var forsøkt skjult.

De har bedt om nasjonale bistandsressurser i form av etterforskningsledelse og avhør og Kripos ventes å ankomme i kveld.

Kartlegger turgåere

– Vi har kriminalteknikere på stedet i tillegg til dykkere fra brannvesenet som søker i Osavatnet, sier politiinspektør i Vest politidistrikt, Tore Salvesen, til VG tidligere mandag ettermiddag.

Håpet er at dykkerne vil finne noe interessant for saken, sammen med de taktiske etterforskerne som gjennomfører avhør av blant annet vitnene som gjorde observasjonen. Rundt klokken 17 forlot brannvesenet, med en RIB på båthenger, stedet.

Osavatnet ligger øverst i Bjørndalen øst i Bergen kommune, ved foten av Gullfjellet. Veien er sperret av to-tre kilometer fra åstedet.

STENGER VEIEN: Etter dødsfallet ved Gullfjellsvegen har politiet stengt av veien noen kilometer lenger ned. Foto: HELGE MIKALSEN

– Vi har satt på det vi trenger av taktiske, tekniske og digitale etterforskere, så vi har det vi trenger av ressurser. Selv om det haster og det er snakk om ferske spor, bruker vi tiden vi trenger, sier Salvesen til VG mandag ettermiddag.

En hundepatrulje er også på stedet.

Han estimerer at minst 30 personer er involvert i etterforskningen på nåværende tidspunkt.

– Saken er fortsatt kategorisert som et mistenkelig dødsfall, sier Salvesen.

– Området funnet ble gjort er et populært turområde og politiet kartlegger i første omgang personer som har vært på tur der i dag, står det i pressemeldingen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Osavatnet på Unneland i løpet av helgen eller i dag. Nummeret til tipstelefon er 47 69 60 60.

– Forferdelig trist

Alfred Unneland er ofte på tur i Gullfjellet ved Osavatnet. Han bor i nærheten og er godt kjent i området.

Søndag morgen passerte han Osavatnet på vei ut på tur, men la da ikke merke til noe spesielt. Han er rystet over det som har skjedd.

– Når vi får det sånn innover oss og det er i nærområdet, så er det klart at man blir veldig overrasket og kjenner på en stor vantro. Det er rett og slett forferdelig og veldig trist, sier Unneland til VG.

Han har tidligere i kveld uttalt seg til Bergens Tidende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder