30 anmeldt etter ulovlig Blitz-demonstrasjon

(VG Nett) Om lag 110 personer gikk i dag fra Blitz-huset til Holbergs plass i Oslo for å demonstrere mot et tatoveringsstudio de mener er tilholdssted for nynazister.

Ole N. Olsen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Demonstrantene lot imidlertid vær å si fra til politiet om demonstrasjonen i forkant.

- Det skal være noen nynazister som har tilhold der, og det ønsker Blitz-miljøet å gjøre noe med. Men dette var en ulovlig demonstrasjon, som ikke var varslet på forhånd. Vi hindret dem i å gå inn i tatoveringsstudioet, opplyser operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt overfor VG Nett.

Les også: Nazi-russerens venn kastes ut av huseier

Han anslår at 30 prosent av demonstrantene var maskert, noe som heller ikke er lov. Det ble også kastet en del gjenstander mot politiet, ifølge Jørstad.

- Vi fikk raskt kontroll på demonstrantene. Vi har nå anmeldt 24 personer for å være maskerte, fire er anmeldt for å nekte å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg, en er anmeldt for å hindre en offentlig tjenestemann og en er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, forteller Jørstad.

Slagvåpen og kasteskyts

Han er foreløpig usikker på hva slags vold det skal være snakk om. Alle demonstrantene ble bortvist fra stedet.

Politiet tok seg også inn og ransaket Blitzhuset i etterkant av ulykken.

- Der ble det funnet noe narkotika, slagvåpen og kasteskyts, sier Jørstad.

Han sier at det ble kontakt mellom demonstranter og politiet, men vil ikke kalle det noen sammenstøt i tradisjonell forstand.

Ifølge Blitz har nynazister forsøkt å etablere et samlingssted i Oslo gjennom tatoveringsstudioet, skriver NTB.

De mener personer med tilknytning til studioet blant annet har forbindelser til den forbudte russiske gruppen Slavisk Union.

Det var også her russeren Vjatsjeslav Datsik skjulte seg før han ble pågrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder