SKUMMEL FEIRING: Mandag feires halloween feires over hele landet. Dette bildet er tattpå Nordberg i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Halloween-trøbbel for politiet: Ungdommer kastet stein og skjøt med paintball

Flere steder har politiet måttet rykke ut på «knask og knep» som har gått litt for langt.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

SKUMMEL MORO: Mange barn besøkte Kåre Mortensens skremselshus på Nordberg i Oslo mandag kveld. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Mandag har barn over hele landet feiret halloween med skrekkblandet fryd. På Nordberg i Oslo var det mandag duket for siste halloween-feiring i byens kanskje skumleste hus.

Kåre Mortensen har i 14 år laget til skremmende moro for barna i nabolaget.

– Det tar rett og slett for mye tid. Det er blitt for stort, og da er det på tide å kutte når man er på topp. Nå må jeg gi meg og frigjøre litt plass i boden og garasjen, sier Mortensen.

– Tikker inn meldinger

Men flere steder har ikke feiringen gått like smertefritt. Flere steder i landet har det kommet flere meldinger om «knep» som gikk litt for langt.

I Porsgrunn kom det meldinger om ungdommer som kastet seg foran biler. I Sør-Trøndelag melder politiet at et tolv år gammelt barn ble skremt av en klovn med balltre utenfor en bolig.

Frustrert pappa: – Slipp barna fri

Også i Agder var det flere hendelser på halloweenkvelden.

– Da tikker det inn halloween-meldinger til politiet. Maskekledde folk som skyter med paintball og kaster stein på busser. Setter fyr på småting og sikter på politiet med softgun. Det er for å si det forsiktig ikke særlig bra, skriver politiet i Agder på Twitter.

Slik skal høytiden egentlig feires: – Vi har misforstått halloween

Raser mot halloween-feiring: – Kom heller tilbake som julebukk

Oslo-politiet skriver mandag kveld på sin Twitter-konto at de får inn flere meldinger om eggkasting i forbindelse med feiringen.

Også Buskerud-politiet har hatt hendene fulle. Enkelte ungdommer har kastet fyrverkeri mot en kiosk og kastet egg og stein mot politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder