SNØKAOS: Denne bilen ble funnet av politiet på en haug med snø like ved en bomstasjon i Kristiansand. Foto: Privat

Bergingsselskapene varsler hektisk kveld

(VG Nett) Viking redningstjeneste spår en kald og glatt kveld på norske vinterveier. Bergingstjenesten har doblet beredskapen.

Daniel Pinheiro Harbo
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Trafikken kommer til å øke utover dagen, spesielt i Oslo-området, fordi folk skal på jobb mandag. Dette, kombinert med glattere veier og kulde, kan skape problemer i trafikken, sier vaktleder Magne Haugland hos Vikings alarmsentral til VG Nett.

PROTOKOLL:Send inn dine bilder fra trafikken!

Tror på flere utforkjøringer

Telefonlinjene har knapt stått stille hos alarmsentralen de siste dagene. Snøkaoset har ført til at flere tusen billister har kjørt av veiene og stått fast i grøftene. Også søndag har vært en travel dag.

ARKTISTE TILSTANDER: Det var rene Nordpol-tilstander på Nordpolen på Sandaker i Oslo 2. juledag etter det store snøfallet som har preget Oslo og resten av sør- og østlandet de siste døgnene. Foto: Scanpix Foto:

- Siden midnatt har vi registrert 150 oppdrag på landsbasis. Halvparten av disse har vært utforkjøringer, og flere kan det bli utover dagen. Brorparten av de øvrige billistene sliter med flate batterier eller andre elektriske feil, sier Haugland.

VG Nett-leser:«Herlig med mye snø og masse kuldegrader, akkurat som i gamle dager!»Diskutér saken her!

- I aller høyeste beredskap

For å være best mulig rustet til den ventede sprengkulda, dobler Viking bemanningen i løpet av de nærmeste timene.

- Vi kommer til å være i aller høyeste beredskap på de fleste stasjonene. Kulda er problematisk og østlandsområdet er problematisk med trafikken inn og ut av Oslo. Vi ønsker å være klare til å berge folk som får biltrøbbel, sier Haugland.

Mer snø? Sjekk været påpent.no

Sjekk trafikkmeldingerher!Og les veivesenets informasjon om juletrafikkenher!

(Saken fortsetter under bildet)

BILBERGING: Viking Redningstjeneste og Falck har i dag måttet hjelpe flere hundre kunder med bilberging. Her får en uheldig trafikant i Rogaland hjelp tidligere i dag. Foto: Viking Redningstjeneste Foto:


Selv om Kong Vinter har slått til for fullt og gjort det vanskelig for bilister og kollektivtransporten på det sentrale Østlandet, har det ikke blitt meldt om noen alvorlige ulykker. Da VG Nett var i kontakt Veitrafikksentralen søndag formiddag, hadde ikke de registrert noen store problemer i trafikken.

- Definitivt hatt nok å gjøre

Det hadde heller ikke alarmsentralen til Falck Redningstjeneste. Men de har delvis blitt nedringt siden midnatt.

- Vi har registrert 300 oppdrag på landsbasis, der mange av disse har vært utforkjøringer. Det er ikke så mange som lørdag, men vi har definitivt hatt nok å gjøre. Dårlig fremkommelighet og glatte veibaner er blant årsaken til dette, sier Kenneth Olsen, teamleder ved vaktsentralen til Falck Redningstjeneste.
Olsen er klar på at kjøreforholdene ikke vil bli bedre utover dagen.

- Vi tar høyde for en økning av problemer i trafikken, og øker beredskapen som følge av dette.

LASTEBIL I GRØFTA: Viking Redningstjeneste har hjulpet mange trafikanter med problemer på nedsnødde og glatte veier. Denne lastebilen kjørte av veien i Valdres. Foto: Viking Redningstjeneste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder