INNRØMMER SEX-KJØP: Frp-representant Bård Hoksrud innrømmer at han kjøpte sex på en tur til Riga i forrige uke. Foto: Simen Grytøyr

INNRØMMER SEX-KJØP: Frp-representant Bård Hoksrud innrømmer at han kjøpte sex på en tur til Riga i forrige uke. Foto: Simen Grytøyr

Bård Hoksrud til VG Nett: - Jeg er sliten

Får støtte fra Facebook-venner: - Det er hyggelig med tilbakemeldinger nå ** Politiet:- Vil vurdere saken ** Innrømmer å ha kjøpt sex i utlandet

(VG Nett) Frp-representant Bård Hoksrud legger seg flat etter avsløringen om at han kjøpte sex på en reise til Riga forrige uke.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Til VG Nett sier Bård Hoksrud sent onsdag kveld at han opplever de siste timene som svært krevende.

BAKGRUNN: Bård Hoksrud innrømmer å ha kjøpt sex på Riga-tur

- Jeg tror alle forstår at det er krevende og tøft å stå midt oppe i en storm som dette, sier Hoksrud.

VET DU NOE? TIPS VG NETTs JOURNALISTER HER!

- Skulle aldri gjort dette

Han vil ikke svare på om han er ferdig i politikken.

- Dette var en veldig dum ting av meg å gjøre, og dette skulle aldri ha skjedd. Jeg skulle aldri ha gjort dette, sier Bård Hoksrud.

Frp skal diskutere saken på partiets sentralstyremøte førstkommende mandag. Hoksrud har varslet at han fratrer alle verv, dersom partiet ønsker det.

Det var TV2 som onsdag kveld avslørte at Hoksrud torsdag i forrige uke kjøpte sex under en reise med flere FpU-ungdommer i Riga i Latvia.

- Vi var på en tur sammen. Vi er gode venner. Det var en hyggelig tur med god stemning, og hvor vi hadde det gøy og koste oss, sier Hoksrud til VG Nett.

Privat tur

Han avviser at turen var finansiert av partiet.

- Denne reisen var fullt ut betalt av våre egne lommer. Det var en privat tur, sier Hoksrud.

- Hvorfor reiste du til Riga?

- Jeg reiser dit fordi jeg synes det er et flott sted å reise til. Det er ikke noen spesiell grunn utover det.

Vil ikke svare

- Er dette første gangen du har kjøpt sex?

- Jeg har ingen kommentar til det. Nå er jeg opptatt av å ta vare på familien, sier Hoksrud.

De tre Frp-ungdommene som var med på turen var alle etter det VG Nett erfarer 21 år gamle. Hoksrud vil ikke ta selvkritikk på at han tok med seg FpU-erne på turen.

LES SAKEN: FpU-ungdom: - Vi så ingenting

- Som sagt så er vi gode venner, og det var en hyggelig tur, sier Hoksrud.

Får Facebook-støtte

På Bård Hoksruds Facebook-side strømmer det på med støtteerklæringer onsdag kveld.

«Stå på Bård! Du gjør en fantastisk jobb. Ikke la dette ta knekken på deg! Du er en kjernekar ;-)», skriver en av Hoksruds Facebook-venner.

- Jeg tror alle skjønner at når man er i en slik vanskelig situasjon, så er det hyggelig å få positive tilbakemeldinger, sier Hoksrud til VG Nett.

Politiet: - Vil vurdere saken

Telemark politidistrikt sier til VG Nett at de vil vurdere hvordan de skal håndtere Hoksrud-saken torsdag. Hoksrud er bosatt innenfor dekningsområdet til politidistriktet.

- Hva som vil skje videre i denne saken vil det blir tatt stilling til i morgen, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til VG Nett.

Hanssen sier at han ikke kjenner til saken mer enn gjennom pressen onsdag kveld.

- I morgen vil vi vurdere om saken skal følges opp av Telemark politidistrikt, og hvem og hvordan saken da skal følges opp her, sier han.

Bård Hoksrud kommer fra Bamble kommune i Telemark. Han ble valgt inn på Stortinget i 2005 og gjenvalgt i 2009. Fra 1997-2005 var han vararepresentant. Hoksrud er også tidligere formann av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Han er medlem i Fremskrittspartiets sentralstyre.

Frp-leder Siv Jensen har ikke besvart VG Netts henvendelser onsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder