SINGELLIVET: Milliardær Stein Erik Hagen skal nå fullt ut leve singellivet etter bruddet med Mille-Marie Treschow. Foto: Helge Mikalsen

Hagen om bruddet: - Skulle gjort dette for lenge siden

(VG Nett) Stein Erik Hagen (56) peker på at Mille-Marie Treschows (58) adelige bakgrunn var blant årsakene til at de nå tar ut separsjon.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Etter at paret mandag kveld kunngjorde bruddet snakker Stein Erik Hagen ut i et intervju med Aftenposten onsdag.

Adelighet

- Dette skulle jeg ha gjort for lenge siden. Du vet, vi har hatt våre ting på hver vår plass, og da vokser vi litt fra hverandre. Og så er vi ulikt oppdratt. Hun med sin adelighet og jeg som har lyst til å ha det mer moro, sier Hagen til Aftenposten.

Hagen og Treschow giftet seg i 2004, men mangemilliardæren peker nå på at forholdet hele veien har vært preget av ulikheter i voksende grad.

Hagen tror moderne samfunnsmål som blant annet likestilling har gjort det vanskeligere å være i et lykkelig forhold.

Lettere før

- Det var lettere før da kvinner var husmødre og var hjemme. Det kan jeg si for å provosere litt. Så mange forhold som går i oppløsning nå, har jo å gjøre med samfunnet vi lever i. Vi ser nok at folk kommer til å ha flere forhold gjennom livet. Det er ikke sånn som før at man møtte hverandre som 16-åringer og satt hjemme på småbruket der kona melket kyrne i fjøset og mannen var på jordet og i skogen og sånn. Hele det mønsteret endrer seg, sier Hagen til Aftenposten.

I et brev til familie og venner forklarer Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen hvorfor de nå går hvert til sitt, noe de selv beskriver som et vemodig veiskille.

«Etter ti års samliv, hvorav åtte år som ektefeller, er vi enige om å søke separasjon. Men vårt vennskap og våre familiebånd er fremdeles sterke.», skriver de i brevet, undertegnet Mille-Marie og Stein Erik.

Artikkelen fortsetter under bildet

GIFTET SEG: 12. juni 2004 giftet Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow seg i Larvik kirke. Senere på dagen ble bryllupsfesten holdt på Fritzøehus gods. Foto: Espen Braata

Vemodig veiskille

Deretter fortsetter de med å forklare hvorfor ekteskapet nå går mot en slutt:

«Vi er begge personer med betydelig engasjement og ansvar i våre virksomheter. Dette har i de senere årene medført at vi har måttet bo hver for oss, hvilket har bidratt til å føre oss mot det vemodige veiskillet nå står ved.»

Forholdet skal ha vært over siden jul i fjor, men ulike forhold, blant annet Hagens kreftsykdom, har gjort at separasjonsprosessen ble utsatt til over sommeren i år.

Mangemilliardær

Ifølge det separerte parets ektepakt har Hagen og Treschow fullt særeie. Det betyr at alle de verdier de tok med seg inn i ekteskapet, tar de også med seg ut igjen. Og ingen av dem vil lide noen nød. Mille Marie Treschow er ifølge Kapital Norges 61. rikeste, god for over 2,3 milliarder kroner.

Ifølge Kapital var Stein Erik Hagen Norges sjette rikeste person i 2011, med en formue på 10,9 milliarder kroner. Året før beregnet finansmagasinet at Hagen var god for ytterligere 2,4 milliarder, men verdien på Orkla, hvor Hagen har plassert store deler av formuen sin, svekket seg kraftig i 2011, og har fortsatt nedturen i år.

Hun har to barn, Victoria Marie Stang Treschow (23) og Michael Stang Treschow (25) med sin tidligere ektemann Andreas Stang. Victoria Marie Stang Treschow har overtatt familiens investeringsselskap Fresje, mens det antas at storebroren skal overta familieimperiet.

Stein Erik Hagen bygget opp sin formue gjennom billigkjeden Rimi, som han solgte til Ica og Royal Ahold. Store deler av fortjenesten investerte han i Orklakonsernet, hvor han i dag er styreleder og kontrollerer 24,3 prosent av aksjene, hovedsakelig gjennom familiens investeringsselskap Canica.

Hagen har foreløpig fordelt familieformuen på sine eldste barn, Nina Camilla Hagen Sørli (30), Caroline Marie Hagen (28) og Carl Erik Hagen (23). Hans fjerde sønn er ikke myndig ennå.

Les hele brevet fra Hagen og Treschow til deres nære venner

BREVET: Til parets venner. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder