FRISTENDE? Nå kan du få det tekniske ansvaret for Altinn. Stillingen ble utlyst 1. mars. Foto: Skjermdump fra NAV

Leter etter ny teknisk ansvarlig for Altinn

(VG Nett) I går krasjet Altinn. Senere fikk flere se selvangivelsen til en 36 år gammel Oslo-mann i stedet for sin egen. Samtidig leter Altinn etter en ny teknisk ansvarlig.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

«Er du den som ser mulighetene til å forbedre våre velferdstjenester ved bruk av IKT? Bli med i et av landets mest spennende IKT team!»

Slik reklamerer NAV for jobben som ny Altinn-ansvarlig, som har søknadsfrist bare seks dager etter at nettstedet har blitt kollektivt utskjelt av norske skattebetalere. Tirsdag kveld måtte hele nettstedet tas ned, og flere kom inn på selvangivelsen til en 36 år gammel oslomann og fikk opplysninger om hans kone.

Onsdag morgen jobber de på spreng for å rette feilen, og foreløpig får besøkere bare opp en feilmelding når de prøver å komme seg inn. De har også hentet inn ekstern hjelp fra USA.

- Alltid noen liker en utfordring

Mens kritikken hagler etter kjempetabben, finnes det nå en ledig stilling som «teknisk prosjektleder/teknisk ansvarlig for Altinn». Stillingen ble annonsert før skandalen.

- Altinn sliter litt med omdømmet etter personverntabben. Hvordan vurderer dere timingen for nyrekrutteringen?

- Det er alltid noen som liker å ta en utfordring og synes det er spennende. Samtidig er det nok andre som tviler, selv om vår ledige stilling ikke står i realsjon til probleme som har oppstått i Altinn. Vi håper ikke dette betyr noe, men at noen tar utfordringen og at vi får gode kandidater uansett, sier seksjonssjef Dag Levkowetz i NAV IKT, der personen vil bli ansatt.

Han sier at personen vil jobbe med å videreutvikle NAVs løsninger på den fellesoffentlige Altinn-plattformen. Også NAV hadde problemer i går kveld. En mann fra Karmøy fortalte at han hadde kommet seg inn på en fremmed kvinnes pensjonssøknad da han logget seg på via Norge.no.

Ifølge Levkowetz er dette problemet av en langt mindre dimensjon enn personverntabben på Altinn.

- Dette er et scanningproblem, som er noe helt annet. Vi jobber hardt med å finne ut av det.

KOMMENTAR: Hvem tør ta tak i Altinn? Noen må!

- Et komplekst miljø

- Kommer dere til å ta noen grep for å gjøre denne stillingen mer attraktiv?

- Vi jobber hele tiden med å synliggjøre det spennende som skjer i NAV IKT. Dette er et av de mest komplekse miljøene å jobbe i.

Ifølge stillingsutlysningen skal vedkommende blant annet ha ansvar for «utvikling av tjenester i Altinn», å «gjennomføre godkjennings- og ytelsestester», samt «kvalitetssikring av leveranser og systemløsninger».

- Synes du personen som tar på seg ansvaret er modig?

- Jeg vil ikke si at arbeidet er spesielt utfordrende i forhold til teknologi. Det er kjente metoder og kjente utviklingsverktøy.

Det kom inn over 500 spørsmål da Skatteetaten stilte til nettmøte på VG Nett mandag morgen. Her er spørsmålene som ble besvart.

Vi feirer verdens diktdag på VG Nett i dag, og flere har latt seg inspirere av Altinn-tabben:

«Roser er røde, fioler er blå Altinn er nede... Hvordan i Hel.. skal jeg få levert selvangivelsen nå!?», skriver en av leserne.

KREATIV? KLIKK HER FOR Å SKRIVE, LESE OG DELE DIKT!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder