- Ikke rasist

- Norge for nordmenn, sier Frp-topp i Bergen

BERGEN (VG) - Norge er for nordmenn, ikke en fristat for snyltere og kriminelle individer med formål å tjene lettjente penger.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Vi har mer enn nok problemer med dem som allerede er her, om vi ikke skal belastes mer med disse uønskede gjestene, skriver Rasmussen, som etter alle solemerker er sikret plass i Bergen bystyre fra høsten av.

Formann i Frp, Carl I. Hagen tar ikke Rasmussens uttalelser spesielt tungt.

- Dette innlegget er fra en ung og fremadstormende politiker som prøver å forsvare hovedtrekkene i Frps innvandringspolitikk. Men han har noen setninger som er uheldige og som ikke er som de skal være, sier Hagen til VG.

- Trenger hjelp

- Etter hvert vil han få erfaring og lære hva han ikke skal bruke. Men hovedbudskapet hans står vi for. Det er en radikal innskjerping av innvandringspolitikken, legger Hagen til.

Leder i Bergen Fremskrittsparti, stortingsrepresentant Karin Woldseth sier til VG at det ikke vil bli reagert mot Rasmussen.

- Nei, selvsagt blir det ikke det. Han er en uerfaren politiker som trenger litt rettledning.

- Vil han få det?

- Han vil få all den hjelp han trenger, sier hun.

Woldseth innrømmer likevel at partikollegaen har gått over streken.

- Det var vel noen av formuleringene jeg godt kunne sett annerledes.

- Som for eksempel?

- Som Norge for nordmenn, sier Woldseth.

- Snylterne

I innlegget går Rasmussen til frontalangrep på alle ikke-vestlige innvandrere, og tar til orde for at Bergen kommune må stenge grensene helt for «disse kjeltringene som kommer til byen med helt gale forutsetninger».

- I Bergen trenger vi ikke disse snylterne. Det er nok av områder å bruke penger på. Her kan nevnes eldreomsorg, skoler og helsevesen for å påpeke de mest prekære områdene, skriver han.

Rasmussen bedyrer overfor VG at han ikke er rasist.

- Jeg uttaler det samme som Carl I. Hagen sier, at vi må få en stopp i strømmen av asylsøkere og innvandrere til landet. Jeg støtter fullt og helt det han sier.

Rasmussen sier han står helt og fullt på innholdet i innlegget. Han tar likevel en smule selvkritikk for formen det er skrevet i, og ville sløyfet «Norge er for nordmenn» om han skulle skrevet på nytt.

- Men egentlig er det ikke noe rasistisk i det. Mange utlendinger er norske statsborgere, og man trenger ikke være hvit i huden for å være norsk i dag, sier han.

Både Bergen AUF og Bergen SV anmeldte i går Frp-kandidaten til politiet for å ha brutt rasismeparagrafen i straffeloven.

-Vi mener han kommer med klart rasistiske utsagn, sier Bergen SVs ordførerkandidat, Oddny Miljeteig til NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder