SJOKK-BRYLLUP I SKJÅK: Disse to parene sa ja – og deltok i lokalhistoriens første drop-in-bryllup i Skjåk på St.Hansaften. Fra venstre: sogneprest Kåre Gloslie, brudgom Kristen Rune Aanstad og hans brud Ragnhild Aasgaard, brud Marita Rafteseth og hennes brudgom Tom Andre Kveen. Foto: Tom Erik Kolstad Fjuken

Sa ja i drop-in-bryllup - kjøpte brudekjolen på Finn

SKJÅK/OSLO (VG) For en måned siden hadde Ragnhild (42) og Kristen Rune (49) ingen bryllupsplaner. I dag er de gift - etter tidenes sjokk-bryllup i Skjåk.

 • Frank Ertesvåg

Artikkelen er over tre år gammel

Sammen med et annet spontan-brudepar, Maria Rafteseth og Tom Andre Kveen fra Skjåk, ble Ragnhild Aasgaard og Kristen Rune Aanstad fra Vågå viet i Gudbrandsdalens første drop-in-bryllup på St.Hansaften.

Les også: Mini-prinsesse sjarmerte i tante Pippas bryllup

Ragnhild, som sammen med Kristen Rune har fire barn i alderen 2 til 7 år, sier til VG at hun har vært veldig fjern fra tanken om bryllup. Inntil hun så en annonse i lokalavisen Fjuken for tre uker siden.

BRYLLUPS-IDYLL: Sogneprest Kåre Gloslie holder bryllyps-gudstjeneste ved Bångråttjønn (Barnegråttjern) i Skjåk foran de vordende to ekteparene, deres familier og folk fra Skjåk som ville ha med seg drop-in-bryllupet. Foto: Tom Erik Solstad Fjuken

Kirken ordnet det meste

Der annonserte kirkekontoret i Skjåk med lokalhistoriens første drop-in-bryllup. Sokneprest Kåre Gloslie trengte bare brudepar. Resten skulle kirken ordne.

Få med deg: Noe mer kostbart da Kim og Kanye giftet seg

Sissel Lassemo i Skjåk kyrkjelege fellesråd skaffet én brudekjole til Maria Rafteseth - som måtte syes ut litt. Ragnhild Aasgaard fant en lakserosa, lekker sak på bruktmarkedet Finn.no. Papirer måtte fylles ut - og formalia måtte ordnes i en fykende fart for å rekke vielse og bryllup på St.Hansaften ved Bångråttjønn (barnegråttjern) i Skjåk.

Ungene rullet ut

– Oss ha prata om bryllaup fleire gonger, men så begynte det å rulle ut så mykje ongar. Det vart fire onga på fem år, dei to siste tvillinga for to år sia, sier Ragnhild til VG på klingende Vågå-dialekt.

Men så tok de altså mot til seg og kontaktet sokneprest Gloslie i Skjåk. De lurte jo på om han virkelig ville vie folk fra nabokommunen Vågå. Da det var helt greit, slo de til. De tenkte seg et bryllup litt i det stille - uten så mye oppmerksomhet.

Slik ble det ikke.

Trumps bryllup: Forlangte at Clintons kom

Bryllupet ble sendt direkte på distriktsradioen. Flere lokalaviser hadde møtt opp. Og et hundretalls tilskuere ville få med seg drop-in-bryllupet i Skjåk.

Etter vielsen ble det servert rømmegrøt, avletter (søte kaffekaker) og rød saft.

Nesten gratis-bryllup

– Hele arrangementet var kjempetrivelig. Dette har jeg aldri vært med på tidligere, men det bør faktisk bli en årlig tradisjon, sier sogneprest Kåre Loslie til VG.

Han er ikke ukjent med at moderne brudepar vil vie seg både til fjells, i vannkanten og på de merkeligste steder. Men en drop-in-vielse er det første gang han begir seg ut på.

Skjåk-bryllupet fredag ble også arrangert nesten totalt uten kostnader for brudeparene. Kyrkjeleg fellesråd tok hele regningen.

Grising i fjøset

– Jeg kjøpte riktignok brudekjolen brukt på Finn.no. Fant en lakserosa kjole som passet perfekt, sa brura.

– Ble det brudevals?

– Det var vi ikke forberedt på i det hele tatt. Ingen av oss kan danse, men det gikk da på et vis.

– Og bryllupet varte til langt utpå den lyse bryllupsnatta?

– Neida, vi var hjemme klokken 21.30. Mannen min er smågrisprodusent og gikk rett i fjøset for å ta imot flere smågriser, svarer nygifte Ragnhild Aasgaard.

Maskerte personer skapte frykt på T-banen i OsloNorsk 17-åring plukket opp av NHL-klubb: – Det ble tårevåttHer er USA-historiens eldste vinner på 100 mFerien gikk fløyten i nødpasskøen på GardermoenJan Thomas og Rune Haraldsen kom sammen på VG-lista på Rådhusplassen

Flere artikler

 1. Sa ja i drop-in-bryllup - kjøpte brudekjolen på Finn

 2. Pluss content

  – Mange brudepar er opptatt av å skille seg ut

 3. I denne kirken gifter flest nordmenn seg

 4. Pluss content

  Ofrer alt for bryllupet

 5. Pluss content

  Louis (34) tok beroligende før vielsen

Fra andre aviser

 1. De droppet «antifeministiske» bryllupstradisjoner: – Det var helt uaktuelt for oss

  Bergens Tidende
 2. Heidi har forsøkt å gifte seg med Thomas tre ganger. Nå selger hun tre kjoler. Her er historiene om brudekjolene som aldri ble brukt.

  Aftenposten
 3. Tre ganger skulle de gifte seg. Tre brudekjoler ble kjøpt.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no