«Lurelegen» dømt til fengsel i to og et halvt år

Kvinnen som har fått tilnavnet «lurelegen», er i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for blant annet grovt bedrageri.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det melder NRK.

Straffen er tre måneder kortere enn aktors påstand.

Kvinnen erkjente straffskyld da saken startet i Aust-Agder tingrett. Hun sto tiltalt for 22 forhold, blant annet grovt bedrageri, trusler, vold, ulovlig våpenbesittelse, hensynsløs og skremmende atferd, brudd på helsepersonelloven og råkjøring.

Les også: Slik ble «lurelegen» avslørt på lydopptak

Politiadvokat Håvard Ryengen mente ifølge Agderposten at det måtte trekke i skjerpende retning at kvinnen «utspekulert og kynisk» har opparbeidet seg et tillitsforhold til de fornærmede i saken før hun påførte dem et samlet tap på 1,6 millioner kroner.

– Det er helt ubegripelig at folk kan få seg til å gjøre noe slikt, hevdet Ryengen og viste spesielt til hvordan hun lurte en MS-syk kvinne for over 130.000 kroner.

Fortvilet sørlandskvinne: Lurelegen fjernet spiralen min

34-åringen utga seg for å være lege eller kirurg ved Sørlandet sykehus ved flere anledninger, derav tilnavnet «lurelegen». Hun fjernet blant annet en spiral fra en pasients underliv. I virkeligheten er kvinnen arbeidsledig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder