INTERNASJONALT ETTERLYST: 20 år gamle Makaveli Lindén fra Uppsala er siktet for drapet på Heikki Paltto og etterlyst gjennom Interpol. Foto: Mattis Sandblad, VG

Drapsmistenkt befinner seg hverken i Norge eller Sverige

Det er fortsatt ingen som er pågrepet etter drapet på Majorstuen, opplyser Oslo-politiet i en pressemelding mandag morgen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I den samme pressemeldingen opplyser politiet om at mistenkte Makaveli Lindén (20) fra Sverige hverken befinner seg i Norge eller i hjemlandet. Politiet leter derfor etter ham i et tredje land.

– Politiet jobber med konkrete spor og opplysninger, men av taktiske årsaker ønsker jeg ikke å gå inn på detaljer om dette nå, sier politiinspektør Grete Metlid i pressemeldingen.

Den svenske avisen Aftonbladet omtalte dette tidlig mandag morgen. Ifølge avisens kilder skal politiet ha fått nye elektroniske spor som peker mot et sted utenfor disse landene.

Vet du noe om denne saken? Tips VGs journalister her

Metlid legger til at siktede er etterlyst internasjonalt, over hele verden.

– Vi samarbeider med andre lands politimyndigheter og har fortsatt tett samarbeid med Sverige. Vi jobber ut ifra at han ikke befinner seg hverken i Norge eller Sverige, men mer konkret enn dette er vi ikke nå av polititaktiske grunner.

les også

Vitne til VG: – Ble vekket av den etterlyste få timer før drapet

– Vi håper at vi snart kan pågripe denne personen eller at han selv tar kontakt med politiet der han befinner seg nå, sier Metlid til Aftonbladet.

Etterlyst internasjonalt

Søndag kveld gikk Oslo-politiet ut med identiteten til mannen som er siktet og internasjonalt etterlyst for det brutale knivdrapet på Heikki Paltto (24) på Majorstuen.

DREPT: 24 år gamle Heikki Paltto fra Mysen i Østfold ble funnet av en av romkameratene i kollektivet. Foto: PRIVAT

Makaveli Lindén tidligere dømt for ran i kollektiv: – Han kom inn gjennom vinduet

24-åringen fra Mysen i Østfold ble funnet knivstukket og drept ved 12-tiden mandag 15. oktober. Han bodde i et kollektiv med tre andre på Majorstuen. Det var en av romkameratene som fant ham.

Personer som sto den avdøde nær forteller VG at Paltto var en omsorgsfull og en man alltid kunne prate med.

– Han var alltid en blid og omgjengelig person som var godt likt av alle rundt seg, sier en venn til VG.

Drapsmistenkte Makaveli Lindén: Skal ha blitt løslatt for to måneder siden

Fire dager etter at 24-åringen ble funnet drept, gikk politiet ut med bilder av den mistenkte gjerningspersonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder