Dødsfall henlagt

Norsk politi har gitt opp å få svar på om Shazia Saleh (21) ble drept. Grimstad-kvinnen døde brått under et opphold i Pakistan for vel ett år siden.

- Til tross for omfattende etterforskning, har vi blitt tvunget til å henlegge saken og legge den til observasjon, sier konstituert politimester Jon Hermansen i Arendal.

På TV 2 i går kveld kom det frem at norsk politi mistenker at 21-åringen er blitt drept av sin egen familie. Nylig avgått politimester i Arendal, Finn Steinkopf, sa rett ut at han trodde mannlige familiemedlemmer i Pakistan hadde tatt livet av Shazia.

Dette baserte han på en rekke opplysninger som politiet hadde fått i saken.

Årsaken til at Shazia skal ha blitt drept, var angivelig at hun nektet å gifte seg med sin fetter i Pakistan og derfor hadde kastet skam over familien. Hun hadde flere ganger vært på rømmen og overnattet på krisesentre fordi hun fryktet for sitt liv.

Hun gikk likevel med på familiens krav om å reise til Pakistan for å overvære farens begravelse i hjemlandet. Det var mens hun var i Pakistan at hun døde. Ifølge familien døde hun mens hun strøk tøy. Hun skal angivelig ha fått støt av et strykejern.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder