SA PANG: Ekteparet John Arild Steen og Margun Heigre Steen krasjet i hverandre lille julaften i fjor. Her er de tilbake der de kolliderte. Foto: Marie Von Krogh VG

Ektepar krasjet i hverandre på lille julaften: – «Tenk at vi skulle treffe hverandre her»

Ekteparet fra Stavanger var i siste innspurten av julestria da det sa pang. I de siste dagene før julaften er det større sjanse for å kollidere i trafikken.

Den 23. desember i fjor opplevde ekteparet Margun Heigre Steen og John Arild Steen fra Stavanger en annerledes start på julen enn hva de hadde sett for seg.

For de fleste er de siste dagene før jul ganske hektisk. Slik var det også for ekteparet fra Stavanger. For kona i huset, Margit, startet lille julaften med en rask bytur for å få de siste innkjøpene unnagjort. Hun dro av gårde i sin nye elbil, som hun hadde fått bare to dager tidligere. John hadde mer enn nok med «å stelle heime» denne dagen.

– Utpå formiddagen ringte datteren vår for å høre om jeg kunne hjelpe henne med noen «mannseting» i huset, sier John. Få minutter senere satt han i bilen for å kjøre de tre kilometerne til datterens hus.

John var på dette tidspunktet ikke klar over at kona hadde blitt tidlig ferdig med sine gjøremål, og at hun var på vei hjem fra byen samtidig som han var på vei ut.

Les også: Er dette Norges flotteste julegate?

Møttes i kollisjon

En av gatene som går fra boligen deres, er både bratt og smal før den munner ut i en ny gate. I dette krysset er det også en høy hekk som gjør utkjøringen i gaten svært uoversiktlig. John forteller at han alltid holder farten lav når han kjører der, det gjorde han også lille julaften for ett år siden.

– Idet jeg var i ferd med å kjøre til høyre langs hekken og ut i den nye gaten, så jeg plutselig at en bil kom imot meg i «god fart» og delvis i min kjørebane. Jeg bremset opp og sto stille idet den andre bilen traff min bil på venstre side, forteller han.

I dette øyeblikket gikk det opp for ekteparet at de hadde kollidert med hverandre.

– Det første John sa da vi hadde gått ut av bilene og sto ansikt til ansikt med hverandre var: «Tenk at vi skulle treffe hverandre her», forteller Margun med et smil.

Selv om farten ikke var særlig høy, var smellet i kollisjonsøyeblikket en ubehagelig opplevelse, minnes ekteparet. Heldigvis var de synlige skadene ikke større enn at bilene kunne benyttes til verkstedene kunne reparere dem på nyåret.

– Skadene kostet 50.000 å utbedre, så de var nok mer omfattende enn vi trodde.

At det sa pang 200 meter fra boligen deres lille julaften i fjor, ble en «mobbehistorie» fra familie og venner i juleselskapene, som fulgte de påfølgende dagene, minnes Margun og John og smiler.

Til slutt minner de oss alle om at det er viktig å «tilpasse farten etter forholdene», også på lille julaften!

Da han møtte henne: « Jeg så henne med en gang. Hun skilte seg sånn ut»

UTROLIG HISTORIE: Historien om ekteparet ble en «mobbehistorie» blant venner og familie i juleselskapene de påfølgende dagene. Foto: Marie Von Krogh VG

Sjansen er like stor som toppgevinst i lotto

– Da ekteparet traff hverandre, kan vi virkelig si at det sa pang, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If.

Hun kan fortelle at skadestatistikken til If viser at det er større sjanse for å kollidere i dagene før julaften enn ellers i året. Hun har allikevel aldri vært borti en lignende historie som ekteparet fra Stavanger opplevde.

– Sjansen for å skulle kollidere med ektefellen lillejulaften, er vel like liten som å vinne toppgevinsten i Lotto. Selv for oss i If er dette er dette et helt eksepsjonelt sammentreff, sier hun.

Bakgrunnen for at ulykkene treffer i disse dagene mener hun kan være på grunn av mørket, et krevende underlag, stor trafikktetthet, uoppmerksomhet og stress.

– Tankene blant folket kretser ofte mer rundt julegaver, mat og innkjøp enn å tolke den krevende trafikksituasjonen rundt en, og sånt blir det skader av, sier Vennesland.

Les også: Slik blir kongefamiliens jul

Lurer du på hvordan du kan lage din helt egen julegenser? lær det her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder