SKYTING: Det ble avfyrt skudd utenfor en hip hop-konsert i Oslo natt til søndag. Sandra Romfo (31) var på konserten, og forteller at det brøt ut full panikk. Foto: FOTO: PRIVAT og TIPSER

Sandra (31) gjemte seg da det brøt ut skyting utenfor konsert i Oslo: - Det var full panikk

Én mann i starten av 20-årene ble skutt i foten ved en hip-hop-konsert natt til søndag. Sandra Romfo (31) forteller at det brøt ut full panikk i konsertlokalet.

Politiet rykket ut natt til søndag til Bryn i Oslo i forbindelse med flere meldinger om en skyteepisode. Skytingen skjedde utenfor Eventhallen, der den britiske rapperen Geko holdt konsert.

– Skytingen skjedde utenfor konsertlokalet, og det var mange mennesker tilstede. Vi jobber nå med å samle inn en rekke vitneavhør, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet har pågrepet den antatte gjerningspersonen. Han er en tidligere kjenning av politiet, skriver NTB. De har også fått kontroll på den fornærmede, som de lokaliserte ved Legevakten i Oslo i 02.00-tiden. Begge er menn i starten av 20-årene.

Den fornærmede betegnes som lettere skadet. Politiet melder at fem personer er innbrakt til arresten og vil bli avhørt fortløpende for å avklare deres rolle i saken.

En vekter tok kontroll på et skytevåpen før politiet ankom stedet, skriver politiet på Twitter.

Videre jobbes det nå med å snakke med vitner og sikre andre spor på stedet for skytingen, melder politiet.

– Gjemte oss på et bakrom

Sandra Romfo (31) var på konserten lørdag kveld. Hun forteller at det brøt ut full panikk i konsertlokalet.

– Jeg hørte det jeg tror var skudd. Jeg så meg rundt, fikk en dårlig følelse og sa til venninnen min at hun skulle løpe. Vi var flere som begynte å løpe til et bakrom i konsertlokalet for å gjemme oss. Det var en skremmende opplevelse og folk hylte og skrek, sier Romfo til VG.

Romfo, venninnen og noen andre løp ut av konserthallen og bort til en bensinstasjon.

– Vi løp inn der for å gjemme oss, og fikk betjeningen til å låse døren. Vi så politiet legge én person i bakken, sier Romfo.

SKREMT: Sandra Romfo forteller at panikk brøt ut i konsertlokalet. FOTO: PRIVAT

– Unnskyld til alle

Geko, den britiske rapperen som holdt konserten, har tatt til sosiale medier for å kommentere skytingen. I en oppdatering på Instagram stories skriver han:

«Det ble skutt under showet mitt, unnskyld til alle som kom for å se meg. Elsker dere alle».

SKYTING: Rapperen la ut denne beskjeden i 02-tiden på sin Instagram-profil. Foto: Skjermdump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder