Kvinne funnet død i leilighet – sønnen siktet for drap

ELLINGSRUD (VG) En mann i slutten av tjueårene er pågrepet og siktet for drap på sin egen mor, etter at en kvinne ble funnet drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo.

 • Siri Eggen
 • Martha C. S. Holmes
 • Ådne Husby Sandnes
 • Ingvild Silseth
 • Øystein David Johansen
 • Helge Mikalsen (foto)
 • Torstein Bøe (Foto)

Artikkelen er over ett år gammel

Politi og ambulanse rykket ut til den aktuelle leiligheten klokken 04.40 onsdag.

– I leiligheten ble det påtruffet en mann og en kvinne. Kvinnen var hardt skadet, og ble erklært død på stedet etter en time. Mannen ble pågrepet og er siktet for drap, sier politioverbetjent Anne Alræk Solem under en pressekonferanse på Politihuset i Oslo onsdag formiddag.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

Avdøde er en voksen kvinne og mor til siktede, som er i slutten av 20-årene. Begge er norske statsborgere. Det var siktede selv, som ikke er kjent av politiet fra før av, som varslet AMK om hendelsen.

Oppdatering: I en tidligere utgave av denne artikkelen opplyste politiet at den siktede mannen er i tredveårene. Onsdag kveld korrigerte de denne opplysningen til at mannen er i slutten av tjueårene.

– Vi mener at åstedet er leiligheten der kvinnen ble funnet. Vi vet ikke motiv eller foranledningen til hendelsen per nå, sier Solem.

Hun ønsker ikke å si noe om hva som ble sagt i samtalen med AMK, eller gi informasjon om et eventuelt drapsvåpen. Avdøde er begjært obdusert.

ETTERFORSKER: Politiet var i morgentimene onsdag på plass utenfor den aktuelle leiligheten på Ellingsrud. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Skal avhøres

Det er blitt gjort en rekke etterforskningsskritt i morgentimene onsdag. Politiet har foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, samt rundspørring og avhør.

– Vi tar sikte på å avhøre siktede i løpet av dagen. Han vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Solem.

Mannen forsvares av advokat Solveig Høgtun, mens politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt har det påtalemessige ansvaret.

Politioverbetjenten sier til VG det er for tidlig å si noe om omstendighetene på åstedet.

– Jeg vil understreke at for å være så tidlig i en etterforskning, så mener vi å ha god oversikt over saken. Vi regner ikke med at det kommer noen flere pågripelser.

Sjokkerte naboer

Oslo politidistrikt sendte onsdag ut en svært ordknapp pressemelding, hvor de innkalte til en pressekonferanse klokken 11.00 «i forbindelse med et drap i morgentimene».

– Dette er bare forferdelig trist og tragisk for dem som er rammet, og for naboene i borettslaget. Dette er jo egentlig et veldig rolig og fint sted å bo, sier leder i det aktuelle borettslaget til VG.

En nabo som bor i etasjen over leiligheten hvor personen ble funnet død, sier at politiet ringte på ved 06-tiden onsdag morgen.

– Det er veldig ubehagelig og trist. Jeg er oppgitt og lei meg.

En som bor i nabooppgangen forteller:

– Dette er sjokkerende. Her er det stille og rolig, aldri noe tull. Enkelte lider vel av den oppfatningen av at Ellingsrud er et forferdelig sted, men her er det veldig fint og rolig.

AVHØR: Politiet tar sikte på å avhøre siktede i løpet av onsdagen. Foto: HELGE MIKALSEN

En annen nabo opplyser til VG at en av etasjene i blokken er avsperret, og flere forteller at de ikke har hørt noe de reagerte på i natt.

– Jeg skjønner ingenting. At noe sånt kunne skje i den rolige oppgangen vår, sier en nabo.

– Jeg skjønte ingenting da politiet sto utenfor blokken. Jeg har ikke hørt noen ting, sier en annen.

Mer om

 1. Krim
 2. Drap
 3. Oslo
 4. Politiet

Flere artikler

 1. Ellingsrud-drapet: Siktede erkjente å ha knivstukket sin mor

 2. Etterforsker drap i Oslo - mann pågrepet utenbys

 3. Mann siktet for drap og drapsforsøk i Bergen: Har forklart at han knivstakk dem

 4. Mann siktet for å ha drept ekskona: – Konfliktfylt forhold

 5. Politiet bekrefter: Ramilem (42) ble drept på Bjørndal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder