Rotta: - Ren løgn

DRAMMEN (VG Nett) Torkjel Rotta Alsaker (41) avfeier påstanden om at han skal ha beordret attentatet mot Bandidos i Drammen i 1997 som ren løgn.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Den tidligere straffedømte 41-åringen er utpekt som leder for Hells Angels i Oslo, men benektet i retten at han har noe verv som president eller lignende i klubben.

- Det er demokrati i klubben. En mann, en stemme, sa Alsaker, som har vært med i MC-miljøet helt siden 1978.

Benekter ordre

Kortklipt og i vanlige fritidsklær inntok tobarnsfaren vitneboksen mens samboeren hans gjennom 21 år satt som tilskuer i salen."Rotta" risikerer 21 års fengsel dersom retten tror John Gerhard Bergs påstand om at han fikk en ordre på vårparten i 1997 om å utføre et bombeangrep mot klubbhuset til Bandidos i Drammen.

Ordren skal ha blitt gitt utenfor Alsakers bolig i et fredelig villastrøk i Fet kommune der han bor med sin familie.

- Berg har vært hjemme hos meg med dama si og en liten unge for å kjøpe motorsykkeldeler, men det var i 1998. Han har ikke vært hjemme hos meg før det tidspunktet, sa Alsaker, som beskrev besøket som en kaffeslaberas der barna og samboeren til Alsaker var tilstede.

- Det var mye snakk om ungene og sånn, sa Alsaker.

Jævlig motorsykkel

Kallenavnet "Rotta" fikk Alsaker på grunn av en spesiell motorsykkel han har vunnet en rekke priser med.

- Kallenavnet kommer etter en såkalt "rat-bike". Det er en spesiell sykkel som skal se mest mulig jævlig ut, men samtidig være funksjonell. Jeg ble invitert overalt på utstillinger, og vant mange priser for den sykkelen. Foran på den hadde jeg en utstoppet rotte, derav kallenavnet, forklarte Alsaker.

- Liker du det kallenavnet, spurte Alsakers advokat Øivind Elseth.

- Nei, jeg foretrekker Torkjel, jeg.

Avviser bilde

I retten er det lagt frem et bilde som etter påtalemyndighetens oppfatning viser Alsaker inne på Statoil-stasjonen ved Kjellstad like utenfor Drammen om ettermiddagen 4. juni 1997. Politiets teori er et "Rotta" var i Drammen for å innhente informasjon før det forestående attentatet senere samme kveld.

- Jeg har ikke vært der, hevdet Alsaker i retten. - Jeg innrømmer at det ene bildet kan ligne litt på meg, men det er ikke meg.

Et av bildene fra bensinstasjonens overvåkingskamera viser en person som sitter på en motorsykkel.

- Det er en stivrammesykkel. Etter at jeg ble uføretrygdet i 1993 kan jeg ikke kjøre en sånn sykkel, jeg må kjøre sykkel med fjærer, sa Alsaker.

Beslag

I forbindelse med forsikringsoppgjøret etter bomben mot Bandidos, som dreier seg om et samlet beløp på over 285 millioner kroner, er det tatt arrest i verdier forsikringsselskapene mener tilhører Alsaker. I retten oppga uføretrygdete Alsaker at han ikke har formue. Men i løpet av de siste årene skal hans samboer ifølge Aftenposten ha opparbeidet seg en formue på rundt fem millioner kroner, til tross for at verken hun eller Alsaker skal ha hatt inntekt av betydelig størrelse. Politiet har etterforsket paret for hvitvasking av penger.

Alsaker og samboeren har lagt frem vinnerbonger fra travbanen for å dokumentere at formuen er erhvervet på lovlig vis. Politiet har ingen tro på at det er mulig å vinne så ofte på travbanen som paret hevder de har gjort, ifølge Aftenposten.

Tidligere straffet

I mars 1996 skjøt og skadet Alsaker (42) Bandidos-medlemmet Lars Harnes i avgangshallen på Fornebu. Straffen for drapsforsøket ble tre års fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder