Sladderside utløste drapstrussel

SANDVIKA (VG) En krangel på Internett skal ha ført til at Magnus Stangeby Hasleto (19) ble drapstruet i februar i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Vi er klar over denne episoden på skolen. Det forelå en anmeldelse fra Hasleto, som senere ble trukket tilbake. Vi har lest gjennom denne saken nå, men personene som var involvert er foreløpig ikke innkalt til avhør, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt.

Lagde sladderside

Etter det VG får opplyst, startet nettkrangelen da flere venner av Magnus Stangeby Hasleto opprettet en hjemmeside hvor det ble publisert mye lokalt sladder og bilder fra ulike fester. Siden provoserte en annen kameratgjeng fra Bærum, som truet med å opprette en egen hatside mot nettstedet til vennene til Magnus.

Dette førte til at de to gjengene begynte med en verbal skittkasting på hverandres nettsteder og gjennom e-post.

Søndag 4. februar skal Magnus Stangeby Hasleto ha sendt to e-post-meldinger til en person i den rivaliserende gjengen. Dagen etter møtte tre personer fra denne gjengen opp på Valler videregående skole og oppsøkte Magnus.

19-åringen skal ha dyttet til en i den andre gjengen, før han selv ble slått. I tillegg skal det ha blitt utvekslet verbale trusler. Litt senere fikk 19-åringen tekstmeldingen, noe som førte til at han anmeldte en person i den andre gjengen for drapstrusler. Anmeldelsen ble etter hvert trukket tilbake.

- Han opplyste at hele episoden var en misforståelse, sier politiavdelingssjef Brubakk.

Jakter på mobilspor

Politiet har foreløpig ikke avhørt noen av dem som skal ha vært involvert i episoden på Valler videregående skole.

- Dette er ikke prioritert. Politiet prioriterer nå å kartlegge bevegelser i Sandvika sentrum den natten 19-åringen forsvant, sier Brubakk til VG. Han utelukker ikke at personer knyttet til bråket kan bli innkalt til avhør senere.

Så langt har politiet snakket med flere hundre personer som var i Sandvika den aktuelle natten, og de har foretatt formelle avhør av mellom 60 og 70 personer.

- Vi avhører mellom 20 og 30 personer hver dag, sier politiavdelingssjef Tom E. Søreide.

Alle som blir avhørt, blir også spurt om de aksepterer at politiet kartlegger mobiltelefonbruken deres. Målet er å foreta en grundig kartlegging av all trafikk i Sandvika den natten 19-åringen forsvant.

Overvåkingsbilder

Så langt er den siste observasjonen av gutten utenfor BI i Sandvika ved 03.30-tiden natt til 22. desember. Klokken 03.51 forsøkte en kamerat å ringe 19-åringen, uten å få svar.

Politiet har også innhentet filmer fra overvåkingskameraer i Sandvika, som nå skal gjennomgås på nytt for å se om de inneholder noe interessant.

Dykkersøket i Sandvikselva er heller ikke avsluttet. Ifølge politiet vil de trolig fortsette med dykkingen også i dag og på lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder