TØRT: Det har vært tørt i store deler av landet den siste tiden, nå oppfordrer Den norske kirke sine medlemmer om å be om regn. Foto: Skjermdump

Sommerværet: Kirken ber om regn

I en Facebook-post oppfordrer Den norske kirke sine medlemmer til å «be om regn»

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Selv om mange har kunnet nyte sol, varme og tørt vær de siste ukene, er det ikke bare positive sider ved det fine været. Det fraværende regnet har ført til stor skogbrannfare, og mange bønder sliter også som følge av «tørken».

Onsdag ble det viderebrakt en bønn om regn på Den norske kirke sin Facebook-side.

I teksten står det;

«Mai har vært rekordvarm mange steder i Norge. Nå er det så tørt på mange jorder at korn- og grønnsaksavlinger står i fare. Gud, vi ber om regn!»

– Den norske kirke har en side på nettet hvor personer kan sende inn sine bønner, eller tenne lys. Denne bønnen ble lagt inn på den siden, og kommer fra en person som sokner til Langhus kirke, forteller kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke, Ingeborg Dybvig.

les også

Steffen (33) og Silje (30) blir sendt til «Syden»-Oslo: – Gud så artig!

les også

Årets varmeste temperatur målt søndag – men nå blir det kjøligere

Hun forteller videre at de plukker ut bønner de ønsker å vise frem på Facebook-siden ganske tilfeldig, men at denne ble plukket ut litt på grunn av det varme været vi har hatt den siste tiden.

Og jammen ser det ut til at de blir bønnhørt:

– Søndag blir det fortsatt gode temperaturer, men muligheter for bygevær, forteller Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

les også

Vil stanse salg av engangsgriller

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund mener dette spørsmålet bør forklares vitenskapelig.

– Vi legger til grunn kritisk tenkning, og forståelsen av at de vær- og klimaendringene vi ser nå er menneskeskapte. Vi mener disse problemene må forklares vitenskapelig. Men hva Den norske kirke og deres medlemmer tror på eller ber, om legger ikke vi oss opp i, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder