ETTERFORSKES: Politiet har startet etterforskning etter at en person ble funnet død i en leilighet på Landås. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mann pågrepet: Mistenkt for knivdrap i Bergen

BERGEN (VG) En mann i 30-årene pågrepet etter at en person ble funnet død i en leilighet på Landås natt til tirsdag, får VG opplyst. En tredje person ble funnet hardt skadet ute på gaten like ved.

Den døde personen ble funnet inne i en leilighet på Landås i Bergen ved 03.30-tiden. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning.

Hendelsen etterforskes som drap, ifølge VGs kilder.

Avdøde ble funnet i forbindelse med at en politipatrulje ble kontaktet av to personer natt til tirsdag.

Den ene personen var skadet og ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus. Den andre personen ble pågrepet, og tok politiet til en leilighet like ved.

– I denne leiligheten ble det funnet en person som etter kort tid ble konstatert død av helsepersonell, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Knivskadet

Politiet har stengt av inngangen til lavblokken hvor ugjerningen skjedde i natt. VG har snakket med en nabo i oppgangen ved siden av som sier hun ikke har hørt noe.

Kriminalteknikere er på stedet og undersøker leiligheten. Politiet har også startet rundspørring i området.

Helsepersonell betegner skadene på personen som er kjørt til Haukeland som alvorlige, melder NTB.

Ifølge VGs opplysninger skal et vitne ha opplyst at det er snakk om knivskader.

De involverte er ifølge VGs kilder to menn og en kvinne. På spørsmål fra NRK om politiet mistenker drap, svarer operasjonslederen:

– Ja, vi vurderer i hvert fall dødsfallet som mistenkelig. Vi har en død person og en hardt skadet person på samme adresse, og har arrestert en tredje person som kan knyttes opp mot hendelsen. Men hvem som har gjort hva, og om dette eventuelt kan være selvpåført, vet vi ikke.

KRIMTEKNIKERE PÅ PLASS: Ifølge VGs kilder er de involverte to menn og en kvinne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ukjent hendelsesforløp

Politiet har foreløpig ikke sikker identifikasjon, men skal ha en formening om hvem de tre er. De jobber med å varsle pårørende.

– Vi vet ingenting om årsakssammenhengen her. Vi har satt inn en god del ressurser, operativt og etterforskningsmessig, sier Halleraker til NTB.

Klokken 12.30 holder politiet en pressekonferanse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder