BLÅ: Natt til 9. juli 2017 var det en skyteepisode ved dette utestedet i Oslo. Dommen i saken falt tirsdag.

BLÅ: Natt til 9. juli 2017 var det en skyteepisode ved dette utestedet i Oslo. Dommen i saken falt tirsdag. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Elleve års forvaring for skyting inne på utested i Oslo

En 25 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til forvaring i elleve år etter en skyteepisode inne på utestedet Blå.

vaktsjef@ntb.no

Dommen falt tirsdag, melder NRK.

Mannen var tiltalt for syv drapsforsøk etter at han like før klokken 2.30 natt til søndag 9. juli 2017 at 25-åringen løsnet en rekke skudd mot til sammen syv personer ved inngangspartiet til det populære konsert- og skjenkestedet ved Akerselva.

les også

25-åring tiltalt for syv drapsforsøk på utested og vold på Orderud gård

Politiet opplyste kort tid etter hendelsen at mannen avfyrte skuddene fordi han ble nektet adgang til utestedet. 25-åringen ble pågrepet mens han var på vei bort fra utestedet.

Ifølge tiltalen avfyrte mannen tre skudd mot hver av de syv ofrene. Tre av dem ble ikke truffet av skuddene, en ble truffet av streifskudd, mens de tre andre overlevde enten fordi skuddene de ble truffet av ikke var dødelige eller fordi de kom under rask legebehandling.

Ifølge tiltalen har 25-åringen vært voldelig mot, og truet både politibetjenter, fengselsbetjenter og medfanger. Det er bakgrunnen for at statsadvokaten har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring.

Han er også tidligere straffedømt for grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder