BILBERGING: Nødetatene fikk selv trøbbel i snøværet da de i formiddag rykket ut til en bil, som hadde kjørt inn i et hus i Ekebergveien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere uhell på veiene, men snøværet dabber av

Det har vært flere mindre uhell på veiene fredag morgen, men på Sørlandet går trafikken greit etter snøen som lavet ned torsdag.

Også i dag kommer det til å drysse hvitt i både veier og skiløyper på Sørlandet og Østlandet, men ikke på langt nær så mye som det siste døgnet.

Men snøen skapte problemer mange steder i morgentrafikken.

Veitrøbbel

Nødetatene fikk selv trøbbel i snøværet da de i formiddag rykket ut til en bil, som hadde kjørt inn i et hus i Ekebergveien i Oslo.

På stedet var det så såpeglatt at både ambulansen og brannbilen sto bom fast, noe som igjen førte til at bergingsbilen ikke kom frem. En drøy time senere fikk en bergingsbil løs både nødetatene og ulykkesbilen - og brøytebilen var også på plass.

Ved 1130-tiden hadde et vogntog fått stans i Lierbakkene på FV282, etter Sommero, i retning Tranby. Politiet i Sør-Øst melder på Twitter at føreren av vogntoget drev med å legge på kjetting da det kom et annet vogntog som skulle passere. De to fikk et sammenstøt og kilte seg fast i hverandre og veien ble helt stengt.

I Kragerø sperret en lastebil en blindvei og bilberging ble bestilt.

SNØFØRE: Inntjoreheia på E18 mellom Lillesand og Grimstad i Aust-Agder mellom klokken syv og halv åtte fredag morgen. Foto: Webkamera Statens vegvesen

På E6 ved Rygge i retning Moss var det tidligere fredag redusert fremkommelighet på grunn av et trafikkuhell, og på Lillehammer sto buss fast i Langes gate og sperrer veien.

Riksvei 4 ut av Oslo ved Skillebekk har det vært et uhell mellom to biler. Bilene står midt i veien, men det skal ikke være personskade. På Søndre Land har en trailer kjørt av Fv 33 ved Svingvoll og sperrer et kjørefelt. På E134 Haukelifjell er det kolonnekjøring på strekningen Liamyrane bom-Haukelitunnelen.

Sørlendingene fikk i alle fall sitt torsdag; det siste døgnet er det målt 47 mm nedbør i Nelaug i Åmli kommune Aust-Agder.

Sjekk været hvor du er her.

– De har fått nesten en halv meter snø på ett døgn fra klokken 0700 i går morges til klokken 07.00 i dag. Det er Agder, sørlig Aust-Agder som har fått mest nedbør, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til VG.

les også

Bil truffet av snøskred i Aust-Agder

Snødrysset fortsetter.

– Det vil nok snø i dag også, men det blir på langt nær like mye nedbør. Det er snakk om et lett dryss sier Berger som tror det ikke vil slutte å snø før ut på natten.

På Sørlandet har brøytemannskapene vært i sving og fått ryddet unna mye.

les også

Agder og Telemark kan vente seg mye snø

– Det begynner å hjelpe på hovedveiene. På kameraene ser vi at det er ser sort asfalt på E18 og hovedveinettet, forteller trafikkoperatør Andreas Larsen ved Statens vegvesen region Sør.

– Det er brøytebiler stort sett overalt, legger han til. Entrepenørene er nå i gang med å få ryddet vekk snøen i kryss og andre steder.

les også

Skredvarslingen: – Forholdene kan bli skumle

– Det går greit?

– Per nå gjør det det. På hovedveinettet er det ikke noen problemer nå, sier Larsen til VG ved 0745-tiden. Torsdag var det derimot mer utfordrende kjøreforhold.

På Øst- og Sørlandet er det ikke spesielt kaldt i dag.

– Det er stort sett minusgrader over hele østlandsområdet, men akkurat på kysten kan det være en pluss grad, sier Berger ved Meteorologisk institutt, som kan fortelle at det i morgentimene er minus 2,7 grader på Blindern.

I Finnmark er det fortsatt kaldt. I Pasvik er det fredag målt 30 blå mens gradestokken stoppet på minus 27 på Nyrud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder