MERKELIG FRUKTCOCKTAIL: Hermetikkboksen som var merket «Fruktcocktail» var fylt med kokain da Tolletaten åpnet for å sjekke innholdet på Gardermoen. Foto: Tolletaten

Fant tre kilo kokain i «brune bønner», «fruktcocktail» og «ertesuppe»

En 56 år gammel kvinne ble tatt i tollen på Oslo Lufthavn med tre kilo kokain i bagasjen tidligere denne måneden. Narkotikaen hadde hun gjemt i seks hermetikkbokser.

Tirsdag delte Tolletaten bilder av beslaget på Twitter.

les også

Tysk partyfikser smuglet dop med småfly: – Jeg trengte penger for å booke artister

Det var den 18. januar at den ungarske kvinnen ankom Oslo Lufthavn Gardermoen fra Amsterdam.

– Hun oppga at hun skulle være her som turist, og vi tok en kontroll og så at hun hadde seks bokser med hermetikk i bagasjen sin, forteller seksjonssjef i Tolletaten, Tor Fredriksen til VG.

Romerikes Blad har også omtalt saken.

Tolletaten undersøkte dermed gjenstandene, blant annet med røntgenmaskin.

– Det som var spesielt var at hun hadde ulike typer hermetikk i bagen. Men på røntgenbildene så det ut til at innholdet var helt ensartet, sier Fredriksen.

MASKERT SMUGLERGODS: Hvem skulle trodd at tre kilo kokain gjemte seg i disse hermetikkboksene. En ultralydundersøkelse var det som avslørte det ulovlige innholdet. Foto: Tolletaten

les også

Smuglet tonnevis av kokain: Nå vitner han mot partneren

Da Tolletaten så valgte å åpne en av boksene, merket som «fruktcocktail» kunne de raskt se at hermetikkboksen inneholdt innpakkede pakker med kokain.

Innholdet ble likevel sjekket grundig:

– For oss på en flyplass er det noe i overkant av de vanlige beslagene, sier Fredriksen videre.

Han opplyser at de gjorde en rekke kokainbeslag i fjor, og at et snittbeslag ligger på en halv- til en kilo.

– Det er ikke noen rekord, men et robust beslag, legger han til.

VG+: Okkultisme, kokainfly og drapsforsøk – Black Sabbath fyller 50 år

Ellers opplyser seksjonssjefen at beslaget gikk fredelig for seg og at kvinnen ble overlatt av politiet på Oslo Lufthavn for videre etterforskning av saken.

IKKE UVANLIG? – Vi har hatt beslag i hermetikk og hermetikklignende bokser, colabokser, vinflasker og ølflasker. Har vi ikke sett det før, er det en internasjonal kollega som har vært borti det, sier seksjonssjef i Tolletaten, Tor Fredriksen. Foto: Tolletaten

les også

Australsk politi: Nordmann del av stort narkonettverk

Narkotikabeslag i hermetikkbokser er ikke noe nytt, ifølge seksjonssjefen:

– Vi har vært borti nær hver eneste gjenstand som brukes i emballasje. Vi har hatt beslag i hermetikk og hermetikklignende bokser, colabokser, vinflasker og ølflasker. Har vi ikke sett det før, er det en internasjonal kollega som har vært borti det, avslutter Fredriksen.

Fikk du med deg da spansk politi fant 1850 kilo kokain i skjulte rom i seilbåten «Pepper Sauce» i fjor sommer? Sjekk ut videoen under.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder