«SHIT»: Så høy var prisen på bensin klokken 15.10 på Circle K på Vinterbro første juledag. – «Eh shit!» Var vel det jeg tenkte, sier Ingeborg Stenland som har tatt bildet. Foto: Privat

Skyhøy bensinpris ved Tusenfryd tirsdag: – Jeg ble bare helt sjokkert

Ingeborg og Johan ble sjokkert over bensinprisen på nesten 20 kroner da de kjørte forbi Circle K på Vinterbro ved Tusenfryd første juledag. Onsdag ble det oppdaget en feil: 3-tallet var blitt til et 9-tall.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De veiledende bensinprisene har falt betydelig de siste månedene, i takt med et blytungt oljeprisfall.

Men på Circle K på Vinterbro stod prisen oppført som 19,97 kroner literen kvelden første juledag.

– «Eh shit!» Var vel det jeg tenkte. Jeg har aldri sett en så høy bensinpris før. Jeg ble bare helt sjokkert da jeg så det, sier Ingeborg Stenland om da hun oppdaget bensinprisen på nesten 20 kroner.

– Det må være en teknisk feil. 19,97 kroner, det skal ikke prisen være, sier Circle Ks kommunikasjonssjef Knut Hansen til E24.

Onsdag ble feilen oppdaget: Den høye prisen skyldes en defekt lysdiode som gjorde 3-tallet om til et 9-tall. Prisen var altså 13,97 kroner, ikke 19,97.

– Displayet på pumpa har hele tiden vist riktig pris, og kundene har fått prisen som pumpa har vist. Vi beklager det som skjedde, og feilen blir rettet slik at dette ikke gjentar seg, skriver Hansen i en mail til VG.

les også

Raser mot rekordhøye drivstoffpriser: – Frp holder ikke avtalen

Tok bilde av sjokkprisen

Sammen med kjæresten Johan Nyberg, hadde Ingeborg vært på Sokna og feiret jul med barn og barnebarn, og skulle hjem til Munkedal i Sveirge.

– Vi stoppet for å strekke på beina bare, og da vi kjørte ut igjen, tittet jeg tilfeldig på prisen og bare «vet du hva, det går ikke an!». Det var nesten sånn «er det virkelig?», forteller hun.

Ingeborg sier de ikke stoppet for å fylle bensin, men at de måtte ta bilde for ha bevis av det de så. Bildet ble lagt ut på Facebook der reaksjonene, ifølge Ingeborg, «har vært noen sjokkerte fjes og kommentarer».

Ellers sier paret at de synes synd på «de stakkarene» som har måttet stoppe for å fylle på bensinstasjonen. De forteller at de så en bil som stoppet der, men at de ikke vet om bilen måtte fylle.

– Kanskje den bare dro igjen. Det er jo en helt horribel pris, sier Ingeborg.

Les også: 130 arrestert og 25 skadet i voldsomme bensindemonstrasjoner

I slutten av november var prisen på det laveste siden mai. Siden den gang har prisene falt ytterligere, og fra 21. desember har den veiledende prisen på automatpumper vært 15,87 kroner literen, ifølge Circle Ks prisoversikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder