ETTERFORSKES HER: Politiet ved Narvik politistasjon etterforsker saken mot mannen i 60-årene fra Ofoten. Foto: Foto: Odin Jæger, VG

Politiet: 40 fornærmede i overgrepssak i Ofoten

En mann i 60-årene i Ofoten er siktet for seksuelle overgrep mot flere barn under 16 år. Ifølge politiet er det 40 fornærmede i saken.

vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen ble pågrepet i desember i fjor etter et anonymt tips, og politiet i Ofoten har etterforsket saken siden den gang. Politiet opplyser nå at etterforskningen i all vesentlighet er gjennomført, og at politiets jurister skal gjennomgå saken før den oversendes Statsadvokaten i Nordland for påtalemessig avgjørelse, trolig i løpet av høsten.

Selv om det er 40 fornærmede i saken, er mannen foreløpig ikke siktet for overgrep mot alle.

– Nå som etterforskningen av saken er ferdig, skal juristene gjøre en konkret vurdering av om siktelsen skal endres, og eventuelt utvides, sier etterforskningsleder Ragnhild Normann til NTB.

Hun ønsker ikke å opplyse hvor mange personer mannen er siktet for overgrep mot.

Da han ble pågrepet, ble han siktet for seksuelle overgrep, herunder seksuell handling med barn under 16 år og seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år. I all hovedsak dreide det seg om unge gutter.

Mannen har forklart seg for politiet i fire avhør, men nekter straffskyld. Ifølge etterforskningslederen stiller han seg uforstående til mistanken som er rettet mot ham.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder