MISTET PELSHÅR: Det døde rådyret lå slik, og var fortsatt varmt - da det ble funnet av Arne Enger i skiløypa i Sylling fredag.

Dødt rådyr midt i skiløypa - trolig jaget av hund

Et turfølge på ski møtte et nylig dødt rådyr i skitraséen i Sylling i Lier tirsdag. Trolig er det en løs hund som har jaget rådyret, og nå er det innført ekstraordinær båndtvang i kommunen.

Publisert:

Det var Drammens Tidende som først omtalte saken tirsdag.

Skogbrukssjef i Lier kommune, Mathis Stangeby, sier til VG at kommunen besluttet å innføre ekstraordinær båndtvang fra onsdag - etter hendelsen i Sylling.

– Det er mye rådyr i både Lier, nabokommunene Drammen, Modum og Asker - og store deler av østlandsområdet, sier Stangeby til VG.

Kommer ut fra skogen

Han sier dyrene gjerne trekker ned i lavereliggende strøk og bebyggelse når snø og skare i skog og mark gjør det vanskelig å finne mat.

Arne Enger og tre andre som var på skitur på fint februarføre tirsdag, oppdaget rådyret i løypetraseen.

– Rådyret lå der, og vi så et ganske stort område i nærheten med dotter av pelshår fra det døde dyrets ryggparti, beskriver Enger overfor VG.

HÅR I SNØEN: Deler av skiløypa var delvis dekket av hår og pels fra rådyrets ryggparti.

Han sier han ikke så med egne øyne at rådyret ble jaget eller angrepet av hund.

– Men jeg så hund i området, sier Enger til VG.

Leder Leif Erik Horn i Viltnemnda i Lier kommune, sier til Drammens Tidende at det trolig er en eller flere hunder som har vært på ferde.

Horn sier det etter alt å dømme er en eller flere hunder som står bak.

– Jeg trodde først det var gaupe, men de gjør ikke sånt midt på dagen. Jeg har vært i kontakt med hundeeieren, sier Horn til avisen.

– Ha bikkja i bånd

Men hundeeieren skal ikke ha stadfestet at det er dennes hund eller hunder som har jaget rådyret.

– Egentlig ikke, svarer Horn, som ikke ønsker å gå noe mer inn på det, ifølge lokalavisen.

Han uttrykker tilfredshet med at det nå blir innført båndtvang på hunder også i Lier.

Bare i løpet av en ukes tid i januar ble det registrert fem tilfeller der rådyr skal ha blitt angrepet av hund i Drammen.

– Folk må ha bikkja i bånd. Dette er femte gang denne uka. Det er svært uvanlig at det er så mange angrep. Faktisk er det helt horribelt, sa Stein Vidar Andersen i viltnemnda til Drammens Tidende .

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no