NÆR GRUNN: Tankeren ligger nå på grunn utenfor Søgne. Lørdag formiddag brant det fortsatt. Foto: Scanpix

- Rystet etter forliset

(VG Nett) Kaptein Ray Kumar på «Fjord Champion» er rystet etter forliset. Han takker redningsmannskapene for at alt gikk bra.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Takk til alle nordmennene, til alle som hjalp oss, for at ingen kom til skade, sa den indiske kapteinen fra hotell Caledonien i Kristiansand der hele det indiske mannskapet på 28 hviler seg etter å kjempet om bord i det brennende tankskipet «Fjord Champion».

Fredag kveld startet brannen i maskinrommet.

- I går kveld klokken 20.40 gikk alarmen, og vi kjempet mot brannen til 05.30. Brannen var stor og ute av kontroll, forklarer Kumar, som fikk varslet Hovedredningssentralen ved 22-tiden.

SE BILDER FRA BRANNDRAMAET HER

Lørdag formiddag brant det fortsatt i tankeren. Røyken og flammene slo ut av overbygningen på det 170 meter lange skipet som var på vei fra England til Rostock i Tyskland da det fikk problemer i Skagerrak.

Lørdag ettermiddag ble tanksipet slept med to knops hastighet vekk fra stedet der det sto på grunn utenfor Søgne.

- Akkurat nå ligger det ute i havet mellom Kristiansand og Hundsøyfjorden for å stabilisere seg. Flere slukningsfartøyer er på vei med vannkanoner. Det brenner fortsatt, men stadig mindre, sier informasjonssjef i Kystverket, Ole Arvesen, til VG Nett. Han regner med at det vil ta resten av helgen å slokke brannen.

- Ja, det blir nok slokking og etterslokking, den er jo blitt kjent for å blusse opp igjen, sier Arvesen og viser til at brannen ved halv ett-tiden i natt blusset opp igjen.

- Jeg var ikke redd
Mannskapet er bare glade de er i live.

- Det viktigste av alt er at alle er i live. Vi er bare glad for at alle er ok, sier styrmann på Fjord Champion, Puneet Rat Singh til Fædrelandsvennen. Han og kaptein Kumar var de siste som forlot skipet lørdag morgen.

- Jeg var ikke redd, vi hadde ikke tid til det. Vi måtte bare konsentrere oss om å prøve å slokke brannen. Det kan ha brutt ut litt panikk blant mannskapet, men offiserene er opplært til å takle slike situasjoner, sier Singh, som forklarer at de lå og sov da de plutselig hørte brannalarmen.

Frykter miljøkatastrofe
Men alt er ikke over ennå. Frykten for at 800 tonn drivstoff skal lekke fra skipet er stor. Det kan resultere i en miljøkatastrofe på Sørlandet.

- Vi holder faren for at drivstoff lekker ut fortsatt åpen, sier Narvesen til VG Nett lørdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder