TV 2-redaktør blir sittende

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen blir sittende i stillingen, til tross for at han har innrømmet sviktende håndtering av en sex-trakasseringssak i kanalen.

Artikkelen er over to år gammel

Det opplyser kilder i TV 2 til VG etter dagens allmøte i kanalen.

Klokken 13 i ettermiddag samlet de ansatte i TV 2 seg til møte, der ledelsen informerte om hvordan kanalen følger opp avsløringer om sex-trakassering som har kommet i kjølvannet av #metoo-kampanjen. Til stede var TV 2s toppsjef Olav Sandnes, sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

Tidligere TV 2-direktør om Jansen Hagens forklaring: Delvis løgnaktig

Stemningen på allmøtet skal ha vært preget av alvor etter de alvorlige sakene som er rullet opp de siste dagene. TV 2-ansatte VG har vært i kontakt med understreker likevel at de er fornøyd med at ledelsen nå tar konkrete grep for å rydde opp.

På allmøtet skal en svært ydmyk sportsredaktør ha understreket at han er avhengig av de ansattes tillit for å fortsette i stillingen. Deretter skal han ha blitt møtt med applaus fra salen, får VG opplyst.

- Delvis løgnaktig

Spesielt sportsredaktøren har de siste dagene kommet i søkelyset etter at han sto frem i VG og innrømmet at han i en av sakene satt på informasjon om seksuell trakassering i nærmere halvannet år, uten å ta nødvendige grep.

Les mer: Kraftig oppgjør med seksuell trakassering i Medie-Norge: – Vi vet hvem dere er

I intervjuet med VG tirsdag beklaget Hagen sin håndtering av saken. Samtidig understreket sportsredaktøren at han i begynnelsen ikke satt på «hele bildet» knyttet til de mest alvorlige episodene.

Det fikk tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Inderøy til å gå ut i VG og beskylde sportsredaktøren for ikke å fortelle hele sannheten om sin håndtering av saken.

– Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig, sier Indrøy til VG.

Tusenvis har delt #Metoo: Vil vise omfanget av seksuelle overgrep og trakassering

Får støtte

Hagen får imidlertid støtte fra tidligere administrasjonssjef i TV 2, Kathrine Martinsen. Hun hadde HR-ansvar for sportsavdelingen i månedene før sportsprofilen ble kastet ut av kanalen.

– Slik jeg kjenner saken satt ikke Hagen på all informasjon fra alle involverte, og som fikk mannen sparket til slutt. Den informasjonen kom først på bordet etter jeg hadde snakket med mange av de involverte. Det er umulig for meg å vite hva som ble sagt på tomandshånd mellom Vegard og den berørte kvinnen. Dette skjedde før jeg begynte å jobbe der. Som sportsredaktøren også har vært tydelig på, så visste han nok til at han burde tatt grep tidligere. Derfor er det prisverdig og nødvendig at han tar ansvar og sier unnskyld, sier hun.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 mener også den aktuelle saken som har vært omtalt i VG, er sammensatt.

– Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi ikke kommentere enkeltsaker. I denne konkrete saken er det likevel viktig å si at den er mer sammensatt enn det som kommer frem av dekningen til nå. Det fratar likevel ikke Vegard Jansen Hagen et ansvar, han skulle reagert tidligere, og som en konsekvens av det har flere måtte lide.

Klubbleder Henrikke Helland understreker at klubben nå ønsker å se fremover.

– Spørsmålet om Vegard Jansen Hagen kan fortsette som sportssjef etter å ha begått en slik feil, er opp til konsernledelsen å avgjøre. Klubbens fokus er nå at bedriften, på en ansvarlig og korrekt måte, må kunne være rustet til å håndtere alle typer trakassering. Vi opplever at lederne i TV 2 nå er bevisst oppgaven. Dette blir tatt tak i, og klubben har et tett samarbeid med ledelsen om å etablere rutiner som skal sørge for at slikt som dette ikke skjer igjen, skriver hun i en epost til Dagens Næringsliv.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder