Seks personer ble skadd i gateslag i Oslo

Seks personer, blant dem fem politifolk, ble skadd i gateslaget i Oslo torsdag kveld i forbindelse med støttedemonstrasjonen for Israel. Til sammen ble 31 personer pågrepet og innbrakt i løpet av kvelden.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

De til sammen 31 personene ble pågrepet og innbrakt i forbindelse med bråk og vold. De som ble pågrepet, til sammen tolv personer, er siktet for blant annet vold mot politiet eller siktet for legemsbeskadigelse.

De 19 andre ble innbrakt i henhold til politiloven, ut fra hensynet til alminnelig ro og orden.

Les også:Politibetjent skadet - minst 20 pågrepet.

Brukte kniver og slagvåpen

Politiet måtte ta i bruk tåregass da motdemonstrantenes angrep på den lovlige markeringen foran Stortinget tok overhånd. Pøblene tok i bruk nyttårsraketter, flasker, brannbomber, kniver og slagvåpen.

VGTV:Tusenvis av mennesker deltok i fakkeltoget i Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANGREPET: En journalist ble angrepet av rasende demonstranter i Oslo sentrum torsdag. Foto: Marianne Tessem

Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt er oppgitt over oppførselen.

- Dette hører overhodet ikke hjemme i en fredelig demonstrasjon, og viser at enkelte hadde en annen agenda enn å bruke ytringsfriheten og uttrykke sin mening på fredelig vis, sier Fredriksen.

VGTV:Her knuser demonstrantene Karl Johan.

Tente på juletre

Etter at fredsmarkeringen var over, barket demonstranter og politi sammen igjen, og enda senere på kvelden var VG Netts reporter på stedet vitne til at noen satte fyr på juletreet på Universitetsplassen.

De hissige bråkmakerne tok seg dessuten en runde langs Karl Johan og knuste butikkvinduer, satte fyr på søppel, kastet kaféstoler gjennom lufta og veltet gjerder.

PÅGREPET: Politiet pågrep en rekke demonstranter i Oslo sentrum torsdag kveld. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder