Bush-rådgivere skal bygge opp Frp

Fremskrittspartiet tar steget ut i verden og håper at noen av verdens mektigste liberalistiske og konservative tankesmier kan hjelpe partiet til å oppnå regjeringsmakt.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

SER TIL UTLANDET: Siv Jensen satser på hjelp fra utlandet. Foto: Scanpix

Flere av de mektigste tankesmiene i verden skal hjelpe Frp til regjeringsmakt, skriver Aftenposten.

Cato Institute, American Enterprise Institute og Heritage Foundation er blant dem. Disse tre organisasjonene er blant de mektigste premissleverandørene for republikanerne og president George W. Bush.

Islamkritikere

En annen aktør som skal bygge opp Frp er Ayn Rand Institute, som blant annet har gjort seg kjent med sin knallharde islamkritikk. Videre skal en av de sterkeste kritikerne av FNs klimapanel - Science & Environmental Policy Project - bistå Frp med kunnskap, kurs, seminarer og nettverksbygging.

Frp-formann Siv Jensen har allerede blitt undervist ved de liberalistiske pressgruppene Institute of Economic Affairs og Adam Smith Institute i London. Jensen har i tillegg hatt personlig møter med David Frum, som tidligere var rådgiver og taleskriver for George W. Bush.

- Viktig å bygge kontakter

Jensen har dessuten møtt president Yaron Brook i Ayn Rand Institute og Thatchers tidligere konservative finansminister Nigel Lawson.

- Det er viktig for oss å bygge kontakter og hente kunnskap, ikke minst med tanke på den dagen vi sitter i en regjering, sier Jensen.

Frp har dessuten utpekt 14 europeiske partier som Frp-ledelsen vil ha tettere kontakt med, alt fra det svært markedsliberalistiske Reformpartiet i Estland til det konservative partiet i Storbritannia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder