RAMPONERT: Alle vinduene i bussen er knust, etter at en gjeng rivaliserende russ skal ha gått til angrep. Torsdag begynner arbeidet med å sette bussen i stand igjen. Foto: Kristian Helgesen Foto:

RAMPONERT: Alle vinduene i bussen er knust, etter at en gjeng rivaliserende russ skal ha gått til angrep. Torsdag begynner arbeidet med å sette bussen i stand igjen. Foto: Kristian Helgesen Foto:

Stoltenberg jr. i blodig russeoppgjør

(VG Nett) Russebussen til Jens Stoltenbergs sønn Axel ble rasert av rivaliserende russ natt til torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Russebussen «Vintage» fra Oslo ble knust med store steiner og bjelker.

Axel Stoltenberg, som også er visepresident i russens hovedstyre, er medeier på den raserte russebussen, og var involvert i nattens oppgjør.

To personer ble sendt fra stedet med ambulanse. Operasjonsleder Eva Garberg i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter overfor VG Nett at to personer ble sendt til legevakten i Oslo med kuttskader.

- De steinet og banket oss

Det var på det store russetreffet på Fornebu at bråket oppsto. Simen Jøraandstad er medlem av russebussen «Vintage», og var også innblandet i oppgjøret.

- Guttene fra en annen russebuss gikk til angrep på oss med store steiner og planker. Folk ble steinet og banket opp. Det var ganske skummelt, fordi steinene var såpass svære at vi måtte legge oss ned på gulvet i bussen, sier Jøraandstad til VG Nett.

Fortell din russehistorie her

Ifølge Jøraandstad skal foranledningen til hærverket ha vært at en av rutene til den andre russebussen ble knust. Det skal ha vært noe knuffing mellom medlemmene på disse to bussene over en tid, men Jøraanstad nekter for at noen fra deres buss stod bak ruteknusingen.

- De trodde at det var vi som knuste ruta, og gikk derfor til angrep på vår buss. De kom løpende med kampsteiner og elleve ruter på bussen er knust.

Vil gå rettens vei

Russebussen «Vintage» er en ren guttebuss med 26 medlemmer. De fleste av disse oppholdt seg i bussen da steinene kom flyvende.
- Vi skal ha et møte med bussen senere i dag, og kommer til å anmelde forholdet. Forrige helg gikk medlemmer av den andre russebussen til angrep på to fra vår buss og knakk nesene deres, sier Simen Jøraandstad.

VG Nett følger russen:Les mer her

Artikkelen fortsetter under bildet

VÅPEN: Disse steinene lå igjen inne i russebussen etter sammenstøtet med den rivaliserende gjengen. Foto: Kristian Helgesen Foto:


Han ønsker ikke å kommentere hvor mye de har brukt på russebilen, men anslår skadene til å koste rundt 100.000 kroner.

- De må stå til ansvar for ødeleggelsene om så vi må gå rettens vei.

- Er russefeiringen deres ødelagt nå?

- Det er skikkelig leit, men vi må prøve å gjøre det beste ut av det. Vi må prøve å sitte på med andre busser de siste dagene. Bussen vår kan vi iallefall ikke bruke. Den står parkert på Skøyen.

Axel Stoltenberg har ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder