Bellona-Hauge: – Nei, nei, nei. Det kan ikke være sant!

Frederic Hauge hadde Nedre Foss gård som hovedkontor i over ti år. Han reagerer med vantro på nyheten om at det ærverdige bygget er delvis totalskadd.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bellona-leder Frederic Hauge er på ferie i Mexico og tror det først ikke når VG onsdag kveld forteller ham at Nedre Foss gård brant.

– Nei, nei, nei. Det kan ikke være sant. Det er utrolig trist å høre. Nå ble jeg virkelig lei meg. Det gjør vondt, sier Hauge.

RYSTET: Bellona-leder Frederic Hauge er rystet over nyheten om at Nedre Foss Gård står i full fyr. Her avbildet ved klimatoppmøtet i Paris tidligere i år. Foto: Kristofer Sandberg , VG

Bellona hadde gården som hovedkontor i over ti år, frem til de flyttet inn i sitt nye bygg på andre siden av Akerselva i 2010.

– Vi hadde det fantastisk flott der og jeg har mange utrolig gode minner. Men det som gjør meg så trist, er at dette ærverdige bygget nå var pusset så flott opp og hadde blitt en offentlig storstue ved Akerselva i Oslo, tilgjengelig for alle. Det er usigelig trist for Nevzat Arikan og Christian Ringnes som hadde laget en fantastisk restaurant og sted, sier Hauge.

Det er altså selskapet til Christian Ringnes, Eiendomsspar AS, som eier Nedre Foss gård.

­– Dette er forferdelig trist og kjedelig. Det er et fantastisk bygg. Jeg er innstilt på å bygge det opp igjen, men spørsmålet er om det mister noe av sjelen hvis alle de gamle strukturene er skadet. Vi håper i det lengste at det ikke skjer, sier Ringnes til VG.

HÅPER PÅ DET BESTE: Eiendomsinvestor Christian Ringnes og eier av Nedre Foss gård, håper at de gamle strukturene i bygget ikke er skadet. Foto: Mattis Sandblad , VG

Eiendomsinvestoren sier han ikke husker helt nøyaktig når de kjøpte det.

– Det er mange år siden; vi kjøpte gården den gang Bellona ble leietaker. Det har vært fantastisk å være med på oppussingen som Nevzat Arikan har gjennomført, med en flott restaurant i første etasje med håndmalte tapeter og praktfull mat. Jeg har spist der flere ganger siden åpningen i vår. Og så noe helt annet i 2. etasje med et gigantisk øltapperi og rustikk stil. Det er bare trist, sier Ringnes.

De brukte rundt 50 millioner kroner på oppussingen, hvor kostnadene ble ganske likt fordelt. Ringnes sier gården var forsikret.

– Selv om dette er veldig trist, er jeg også glad over at ingen er skadet. Det er tross alt bare ting og ikke mennesker som er skadet, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder