ADVARER: Politimester Anstein Gjengedal råder folk til å være forsiktige i nærheten av president Obama under hans besøk i Oslo. Foto: VG

ADVARER: Politimester Anstein Gjengedal råder folk til å være forsiktige i nærheten av president Obama under hans besøk i Oslo. Foto: VG

Varsler arrestasjon og bøter for laserpenn-peking

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt advarer folk mot å gå rundt med laserpenn eller softgun under Obama-besøket. Du risikerer både bøter og arrestasjon, sier han.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Noen finner på det mest utrolige. Å ha med seg softgun og lignende er veldig uklokt. Jeg håper folk ikke finner på noe slikt, sier Gjengedal til NRK.

Laserpenner er heller ikke populært. De lommelyktlignende gjenstandene sender nemlig sterke fargede stråler som kan lyse flere kilometer.

- Guttestreker

Gjengedal kaller dette guttestreker, og advarer om at det kan føre til store konsekvenser.

- Det vil bli tatt hånd om av politiet. Vi vil slå hardt ned på slike stunt. Man kan regne med både å bli arrestert og få bøter, sier Gjengedal.

Politimesteren råder også folk til å være forsiktige når de er nær vinduer der Obama passerer utenfor.

- Man kan stå litt unna vinduet og se ut. Lener man seg framover kan det bli misforstått. Da kan vi tro at de skal kaste noe ut av vinduet eller lignende. Vi oppfordrer folk til å oppføre seg normalt og ikke henge ut av vinduer. Vinduene bør helst være lukket, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder