GOD TONE: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo blir takket for valgkamstøtten av sin partileder Jens Stoltenberg. Her fra Aps landsstyremøte i Folkets Hus i 2005. Foto: Pål R. Hansen

Ap-Bjarne er Frps toastmaster

GARDERMOEN (VG Nett) D.D.E.-profil og Arbeiderpartiet-medlem Bjarne Brøndbo leder Fremskrittspartiet gjennom landsmøtemiddagen i kveld.

  • Mads A. Andersen
  • Lars M. Glomnes
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- En jobb er en jobb. Dette har ingen ting med Fremskrittspartiet å gjøre. Jeg skal underholde og være toastmaster, sier Bjarne Brøndbo til VG Nett.

Han bekrefter at han fortsatt er medlem i Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiets generalsekretær Erland Vestli var ikke klar over at han hadde hyret inn en Arbeiderparti-mann som toastmaster til landsmøtefesten - før VG Nett fortalte ham det kort tid før middagen lørdag kveld.

- Han er hyret inn som toastmaster som profesjonell yrkesutøver. Hans politiske ståsted er hans valg og har ikke noe med dette oppdraget å gjøre, sier generalsekretæren til VG Nett.

- Føler du at du har hyret inn en toastmaster fra fienden?

- Han er hyret inn i form av sitt yrke som artist, hvor han også opptrer som toastmaster, svarer Vestli.

SETT PÅ MAGEN: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo i kjent positur. Foto: Pål R. Hansen

Det er ikke første gang Bjarne Brøndbo opptrer foran en stor forsamling av norske politikere. Så sent som i 2002, ved oppstarten til kommunevalgkampen til Arbeiderpartiet, var han på plass.

Det var tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen som kom opp med ideen om å få mannen bak slageren «Rumpa mi» inn bakveien i Arbeiderpartiet.

- Dette var ikke akkurat Arja Sajonmaa. Det var noe nytt - det ble kjempebra - disse guttene kan det de gjør, sa Hanssen den gang.

Også Arbeiderpartiets partileder, Jens Stoltenberg, har hyllet mannen bak superhiten «Vi ska' fæst».

- Jeg vil takke Bjarne Brøndbo for hans kompromissløse engasjement for Arbeiderpartiet, var hans dom etter valget i 2005.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder