KJEMPER: Streikevakter utenfor Peppes Pizza i Stortingsgaten i Oslo.

KJEMPER: Streikevakter utenfor Peppes Pizza i Stortingsgaten i Oslo. Foto: Trond Solberg VG

LO-topp legger seg flat - kjøpte ni pizzaer fra restaurant i streik

Fellesforbund-veteran Boye Ullmann (62) kjøpte ni pizzaer for over 2700 kroner av streikerammede Peppes Pizza onsdag. Nå legger han seg flat som en pizzabunn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Med store bokstaver oppfordrer Fellesforbundet sine medlemmer til å vise solidaritet med de streikende og unngå streikerammede bedrifter.

Boye Ullmann har i hele sitt voksne liv jobbet for solidaritet og høyere lønn for gutta på «gølvet» og i fagbevegelsen. Fellesforbundet er det største forbundet innenfor privat sektor i LO med 150.000 medlemmer.

Som medlem i AKP, RV og senere Rødt er han som regel streikevillig som få og en som står på kravene uten hverken lua i hånda eller med overdrevet respekt for milliardærer som Jens Ulltveit Moe, som eier Peppes Pizza.

Les også: Stordalen inviterte til hotellfest - under streiken

ANGRER: Boye Ullmann (62) kommer garantert til å sjekke om hans neste pizza-bestilling går til en leverandør der de ansatte streiker. Foto: Erlend Aas NTB scanpix

Even heavier heaven

Men onsdag gjorde Ullmann altså en tabbe, som han selv er den første til å beklage:

Han bestilte en liten haug med pizzaer fra Peppes i Stortingsgata. Der er fire av Ullmanns Fellesforbundsfeller tatt ut i streik. Det hadde ikke Ullmann fått med seg.

– Jeg visste ikke at det var streik der, sier Ullmann ydmykt.

Godt.no: Slik lager du din egen pizza

Blant annet ble det spist ni pizzaer, hvorav tre pizzaer av typen «Even Heavier Heaven», til den nette sum av 2716 kroner.

En gjeng sultne rørlegger-elever fra Kuben videregående skole hjalp Ullmann med å spise opp pizzaene.

Ullmann angrer på pizzakjøp og servering.

– Ja, dette er virkelig flaut for meg. Jeg legger meg langflat og beklager virkelig dette, sier Ullmann til VG.

Les også: De streikende er de store lønnstaperne

BESTILTE PIZZA: De ni pizzaene fra Peppes ble både betalt og fortært av Boye Ullmann og gjestene i Fellesforbundets fagforening i Møllergata. Totalt kostet maten 2716 kroner, inkludert moms, nacho-chips, kjøretillegg og rømmedressing. Foto: Geir Olsen VG

Går streikevakter som botsøvelse

Han synes det er spesielt ille at han har bidratt til å støtte en bedrift som eies av en milliardær, men som ifølge Ullmann betaler sine ansatte dårlig.

– Ufaglærte i hotell- og restaurant har en begynnerlønn på 145 kroner i timen. Det er skammelig, spesielt når man vet hvordan eierne skor seg på de lavtlønte som jobber der, sier Boye Ullmann.

Han har sagt seg villig til å gå ekstra mange streikevakter som botsøvelse for sitt pizzakjøp.

Så spørs det om pizzabilen til den aktuelle leverandør i fremtiden vil få flere ordrer, til å levere hos Fellesforbundet i Møllergata.

Pizzarestauranteier og milliardær Jens Ulltveit Moe har ikke besvart VGs henvendelser torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder