SKADET: Hesten Shira fikk brystet flerret opp etter at noen skjøt opp raketter før nyttårsaften.
SKADET: Hesten Shira fikk brystet flerret opp etter at noen skjøt opp raketter før nyttårsaften. Foto: PRIVAT

Shira knuste kjeven og fikk flerret opp brystet etter rakett-oppskyting

INNENRIKS

Hanna Petronella Kristofferens hest fikk full panikk da noen skjøt opp fyrverkeri. Her er hesteeierens bønn før nyttårsaften.

  • Birk Tjeldflaat Helle
Publisert:

– Jeg satt i familieselskap da telefonene begynte å ringe og meldingene tikket inn. Vi kastet oss i bilen og kjørte hjemover. Først så Shira fin ut, men da hun åpnet munnen så jeg at kjeven hang og dinglet, forteller Hanna Petronella Kristoffersen (22) fra Sandnessjøen i Nordland til VG.

Det er syv år siden den fatale hendelsen. Sammen med to andre hester var Shira ute og beitet da noen skjøt opp fyrverkeri dagen før nyttårsaften selv om det er ulovlig. Vettskremte løp hestene gjennom et strømgjerde før Shira og en av de andre ble påkjørt av en bil.

Den ene måtte avlives på stedet, mens Shira fikk tenner og kjeven knust, og brystet flerret opp.

Avisa Nordland omtalte saken først.

Les mer: Dyrevernere ber familier droppe fyrverkeri

– Hør vår bønn

Det er lenge siden Shira ble påkjørt, men etter å ha hørt om en lignende hendelse bestemte Hannas venninne Linda Sandholm Nybakk tirsdag denne uken for å skrive et harmdirrende Facebook-innlegg. I innlegget skriver hun om Shiras historie og ber folk begrense rakettoppskytingen.

«For oss som har hest,hund,katt og mange andre dyr er denne tiden grusom.Vi blir redde, sinte, lyn forbanna å fortvilet... Fortvilet for at enkeltpersoner faktisk ikke bryr seg,å kanskje rett og slett ikke forstår hvilken skade de kan forårsake 😞 Så hør vår kjære bønn... La rakettene være til nyttårsaften... Vær så snill.....».

Les mer: Norwegian viste dyreplaging som flyunderholdning

Responsen på innlegget har vært stor og foreløpig delt nesten fire tusen ganger.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle få så stor oppmerksomhet, sier Kristoffersen.

Nå håper 22-åringen at innlegget kan bidra til å opplyse folk om hvor store konsekvenser oppskyting av raketter kan få hvis det ikke begrenses til selve kvelden nyttårsaften.

– Det er så unødvendig og kan få så stor skade.

Viral-hit: Se hunden gå tur med hesten!

Her kan du lese mer om