IKKE GITT SEG: «Den som gir seg er en dritt», lyder teksten i gifteringene til Glenn Mikael Gudmundsen og Kine Berdal. Ingen av dem har gitt seg ennå. Foto: Privat Foto: ,

Se VG-lesernes elleville gifteringer

VG-lesernes ringinskripsjoner vitner om at humor har fått et solid fotfeste i norske ekteskap.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over seks år gammel

Onsdag omtalte VG gifteringene til Rolf-Magne Asbjørnsen og Ingunn Thorarinsdóttir, hvor teksten «Du må ikke kløne det til» er risset inn. VG Netts lesere har også en rekke morsomme ringinskripsjoner å by på.

Har du et morsomt bidrag? Send det inn her og se andres!

I bidragshaugen ligger blant annet ringtekstene til Trondheimsparet Glenn Mikael Gudmundsen (31) og Kine Berdal (29): «Den som gir seg er en dritt», står det i gullringene.

– Vi hadde lyst til å finne på noe originalt. Folk skriver jo gjerne «Evig din» og sånne ting, men vi ønsket oss noe annet, sier Glenn Mikael.

Det gifteklare paret fant den morsomme inskripsjonen på Internett.

– Vi lo godt da vi så teksten. «Den tar vi», tenkte vi – og slik ble det, forteller han.

Ifølge Gudmundsen er det mange som stusser hvis han nevner ringinskripsjonen.

– «Du tuller», sier folk, og da må jeg jo vise frem ringen slik at de får se selv. Men ellers får vi stort sett positive tilbakemeldinger, sier 31-åringen.

Nå har paret vært gift i snart tre år, og ifølge Gudmundsen er det lite som tyder på at den teksten i ringene har noen negativ effekt:

- Ingen av oss har vært en dritt ennå, og vi har ikke planer om det heller, ler han.

«Din inntil videre»

Og det er flere enn Berdal og Gudmundsen som går rundt med den originale inskripsjonen i ringene sine: VG-lesernes innsendte bidrag vitner om at denne formuleringen er et populært valg. Andre er enda mer kreative:

«Husk mjølk og brød», står det visstnok i to VG-leseres ringer. «Stuck 4ever», konstaterer en annen. «Ta mæ på igjen», ber en tredje inskripsjon.

Steinar og Birgitte Oterholm valgte å skrive «För helvete, älskling» i ringene sine.

- Min ring sitter på for resten av livet og skal aldri av, understreker Steinar.

FOR HELVETE: Steinar og Birgitte Oterholm valgte en tilsynelatende småsint formulering til gifteringene sine. «Det går an å både krangle og elske», skriver Steinar til VG. Foto: Privat Foto: ,

En annen VG-leser har delt budskapet i to: «Din dust», lyder den ene ringteksten, mens den andre ringen svarer kontant: «Ditto».

Emelie Eriksen og mannen har også to ulike tekster i ringene sine. I hennes står det «Din inntil videre», mens mannens ring har følgende innskripsjon: «Din kommende ekskone».

MIDLERTIDIG: «Din inntil videre» og «Din kommende ekskone», formulerte Emelie Eriksen og mannen. Likevel har de vært gift i over ti år. Foto: Privat Foto: ,

- Vi ville selvfølgelig sikre oss, og derfor ble skriften i ringene som de ble. Da kunne ingen ta oss på noe den dagen skilsmissen kanskje skulle bli et faktum. For det er ingen som trodde vi kom til å holde sammen i snart ti år, utdyper Emelie Eriksen via mail.

Vennie Bjerkevold og mannen valgte å sitere to norske låter da de skulle gifte seg. I hennes ring står det «Tir n'a Noir». Det er tittelen på et Kolbein Falkeid-dikt som ble tonesatt av nylig oppløste Vamp på begynnelsen av 90-tallet. I mannen Catos ring står det «To par gebiss, Vennie», som er hentet fra en Vazelina Bilopphøggers-låt.

«VI MØTES I HIMMELEN»: Vennie Bjerkevold hørte mye på «Tir n'a Noir» da hun sydde brudekjolen sin. Dermed fikk sangtittelen en plass i gifteringen. Foto: Privat Foto: ,

Fruene bestemte

«Ho ville, han måtte», lyder inskripsjonen til Tina Vimme og mannen hennes. Denne teksten ble også skrevet på parets bryllupskake.

– Valget av tekst sier nesten seg selv. Jeg ville gifte meg, og forlangte et bryllup! Jeg planla alt - han fikk egentlig bare beskjed om å møte opp, skriver Vimme til VG på mail.

Da Eirien Mosby Fuglestad (33) og hennes mann Eivind (32) skulle gifte seg, var det også fruen som bestemte: «A deal is a deal», står det i ringene deres.

EN AVTALE: «A deal is a deal», konstaterer ringene til ekteparet Mosby Fuglestad. Nå har de vært gift i over syv år. Foto: Privat Foto: ,

- Eivind hadde vært gift før, så derfor ble det en slik tekst. Denne gangen var det ingen nåde, flirer Eirien.

Det er mange som trekker på smilebåndet når de ser tekstene i parets ringer, forteller hun. Lillesand-paret har vært gift i over syv år og har fått tre barn sammen.

- Og vi er fortsatt enige om at en avtale er en avtale!, sier Eirien.

Flere artikler

 1. Her er reisebloggernes favoritter

 2. Pluss content

  Norske Mikael (36): Livet som gjengversting

 3. Pluss content

  D.D.E-Bjarne glad for familiens tilgivelse: - Ferdig med de ville festene

 4. Pluss content

  Maja Lunde: – Alt annet ble helt uvesentlig

 5. Pluss content

  Homofile mobbes i skolen: – Ville kutte ut livet

Fra andre aviser

 1. Han har vært spion, prest og voldsforsker

  Bergens Tidende
 2. Hva får en velutdannet, gift firebarnsmor til å kaste seg ut i en pøl av død og ondskap?

  Fædrelandsvennen
 3. Rolf «Appelsinen» Jacobsen har levd et liv med torpedoer, konkurser og søksmål. Dette er historien om storsvindlerens liv.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no