LOVLIG: Nå har regjeringen lovet å fjerne forbundet mot poker i Norge. Foto: Robert S. Eik

Forbudet mot poker fjernes

Regjeringen har bestemt at poker-NM skal kunne arrangeres i Norge og at det skal være lovlig å avholde pokerlag i private hjem.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Anført av Fremskrittspartiet har regjeringen lovet å fjerne forbudet mot poker. Nå er lovforslaget ute på høring. Håpet er å få loven endret innen årsskiftet.

Regjeringen vil at Lotteritilsynet skal kunne gi en tillatelse med tre års varighet til å arrangere årlige norgesmesterskap i poker, melder Aftenposten.

- Mange nordmenn spiller poker. I dag arrangeres poker-NM i utlandet. I fremtiden vil dette mesterskapet kunne avholdes i Norge, sier kulturministeren Thorhild Widvey i en pressemelding som tidligere har uttalt at hun vil ha pokerturnering til neste år.

50 millioner kroner

I forslaget legges det opp til at hver spiller i utgangspunktet betaler et innskudd på 2000 kroner og at deltakelse skjer via kvalifiseringsturneringer rundt om i landet.

Ifølge Kulturdepartementet skal tillatelsen til å arrangere mesterskapet i utgangspunktet gis en landsdekkende humanitær organisasjon som i dag har få eller ingen inntekter fra det norske lotteri- eller pengespillmarkedet.

Regjeringen anslår at den samlede omsetningen i et poker-NM kan bli på omkring 50 millioner kroner. Det vil da gi en formålsandel på minimum 2,5 millioner kroner samt andel til arrangør på maksimum 5 millioner kroner, skriver avisen. Frp har i lange tider kjempet for å få fjerne pokerforbudet i Norge.

Private hjem

Også mindre former for poker i private hjem skal tillates så sant det er snakk om begrensede innskudd og gevinster fastsatt ved forskrift.

- Private pokerlag, med begrensede innskudd og gevinster, bør kunne avholdes så lenge ikke dette har et organisert eller profesjonelt preg. En slik liberalisering vil også være i tråd med den alminnelige rettsoppfatningen, og sikrer at poker kan avholdes innenfor ansvarlige rammer, sier Widvey.

For å sikre en kontrollert utvikling av et nytt lovlig spill på det norske markedet, åpnes det i denne omgangen kun for disse to formene for poker, heter det i pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder