Thommessen til VG: Derfor gikk jeg

SA OPP: Plan-sjef Olaf Thommesen sa opp jobben under dagens styremøte, bekrefter han overfor VG. Foto:Roger Neumann,VG

Plan-sjef Olaf Thommessen gikk på dagen etter konflikt

Plan-sjef Olaf Thommessen (47) sier til VG at han valgte å trekke seg fordi han følte motstanden ble for stor.

Artikkelen er over fem år gammel

Olaf Thommessen er ikke lenger generalsekretær for Plan Norge. Det bekrefter styreleder Jan Erik Korssjøen til VG mandag kveld.

– Jeg gikk til jobben som generalsekretær i Plan med klare ambisjoner i sekken. I overensstemmelse med styret satte jeg i gang arbeidet med å dreie organisasjonen i en tydeligere retning mot bistand og humanitær nødhjelp for barn, sier Thommessen VG, og fortsetter:

– Jeg må bare innse at motstanden mot denne endringen var større enn det jeg hadde forestilt meg. Det må jeg selvsagt ta konsekvensene av. Jeg valgte derfor å trekke meg.

Thommessen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere mandag kveld.

Styret bekrefter oppsigelse

– Det jeg kan si er at det er Olaf Thommessen selv som har sagt opp jobben i dag. Årsaken er uenighet om strategi for Plan fremover, bekrefter styreleder i Plan Norge, Jan Erik Korssjøen til VG, og fortsetter:

– Når man sier opp som generalsekretær i Plan er det med umiddelbar virkning. Vi vil komme tilbake til hvem som tar over når det er klart. Jeg ønsker ikke å kommentere dette noe mer.

Oppsigelsen kom under et styremøte i Plan Norge mandag. Blant dem som sitter i bistandsorganisasjonens styre er journalist og programleder Hilde Hummelvoll, partileder i KrF Knut Arild Hareide og tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

– Jobben i Plan oppsummerer hvem jeg er

Olaf Thommessen (47) ble ansatt som ny generalsekretær i Plan Norge etter Helen Bjørnøy høsten 2013. Det var Jan Erik Korssjøen selv som ansatte Thommessen.

Korssjøen uttalte den gang at han mente Thommessen var svært riktig for jobben.

– Olaf Thommessen har et ekte og sterkt engasjement for de verdiene Plan står for og det arbeidet Plan gjør for barn og deres rettigheter. Vi tror han blir flink til å formidle dette verdisynet både innad og utad, og at han vil være synlig og aktiv i samfunnsdebatten, sier Korssjøen.

Thommessen har tidligere jobbet med rådgivningsvirksomhet i næringslivet, blant annet gjennom det globale konsulentselskapet Steria. Han har også bakgrunn som siviløkonom og politiker.

– Jobben som generalsekretær i Plan Norge oppsummerer hvem jeg er og alt jeg har gjort, innen politikk, arbeidsliv og frivillig arbeid, sa Thommessen etter innsettelsen.

Var aktiv venstrepolitiker

I årene 2002–2011 var Thommessen aktiv Venstrepolitiker. Tidligere har han også drevet sitt eget rådgivningsselskap innenfor samfunnsansvar, Etheco.

Han var gift med supermodell Vendela Kirsebom (46) frem til de i 2007 gikk fra hverandre etter 11 års ekteskap.

19. september 2005 fikk Thommessen en alvorlig hjerneblødning og havnet i koma. Han var ute på en joggetur ved Holmenkollen da han plutselig falt om. Etter dette var han sykemeldt i et drøyt år.

– Jeg sto i en uoversiktlig livssituasjon. Det var skilsmissen fra Vendela, en politisk skittentøyvask i Venstre og firmaet mitt ble lagt ned mens jeg lå i koma, har Thommessen sagt i et intervju med VG Helg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder