SOMMERLIG BÅTLIV: Kompisene Tobias Sommerfelt Rønning (t.v.) og Petter Molberg nøt søndagens nydelige vær på Oslofjorden. Foto: Trond Solberg/VG

Nå kommer sommervarmen - i hvert fall i sør

Temperaturen opp i 25 grader flere steder i landet neste uke

(VG Nett) Nå viker kalde regnværsdager for sommertemperaturer og båtliv for folk i store deler av landet.

  • Astrid-Helen Holm
  • Julie Lundgren
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I uken som kommer er det meldt strålende sol og temperaturer over 25 grader i flere deler av landet.

Tobias Sommerfelt Rønning (23) tilbrakte hele søndagen på Oslofjorden og betegner neste ukes værmelding som helt fantastisk.

- Været og temperaturen var hel upåklagelig, og det var ingen vind i det hele tatt. Det var faktisk så deilig at jeg reiser ut i morgen også, sier han.

Sjekk været på PENT.NO!

Høytrykk over hele landet

Høytrykket som er forventet over landet i uken som kommer, lokker til mer båtliv for Rønning og kompisen Petter Molberg.

- Jeg studerer internasjonal markedsføring på BI og er snart ferdig med alle eksamener, så det er ikke noe tvil. Nå blir det Chablis, reker og sol, sier Rønning til VG Nett.

- De neste dagene vil det bygge seg opp et høytrykk i Norskehavet som kommer innover landet utover i uken. Det betyr ganske mye fint vær for Sør-Norge, med stigende temperaturer opp mot 15-20 grader de nærmeste dagene. Frem mot helgen kan det bli opp mot 25 grader flere steder, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til VG Nett.

Også ifølge Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt meldes det om fint vær hele uken i store deler av landet.

- Det er ikke usannsynlig at temperaturen på Vestlandet og i Trøndelag også kommer opp i 25 grader, sier Tjøstheim.

(Saken fortsetter under bildet)

VARMT: Satelittbildene til Storm Weather Center viser gode temperaturer i uken som kommer.

Regn på tirsdag

Det er på tirsdag det er aller størst fare for nedbør.

- Unntaket er tirsdagen, da er det et nedbørsområde som kan gi litt mer skyer på Sørlandet og sør på Østlandet. Da er det mulighet for litt regn, men det er kun forbigående, sier meteorolog Tveita.

- Det vil komme enkelte byger på ettermiddagene, og litt mer pålandsvind utover i uken,, sier Tjøstheim.

VGs vær-app sammeligner værmeldingene fra Yr og Storm.Last ned her:IphoneIpadAndroid

Finere i nord utover uken

Et kraftig lavtrykk i Barentshavet har ført til vind opp i kuling og storm flere steder i Nord-Norge i dag. Dette lavtrykket skal svekkes, og i morgen vil det bli bygevær, men utover i uken forbigående finere, sier Beathe Tveita.

- For Sør-Norge sin del kommer sommeren nå! Dessverre for Nord-Norge sin del er det ikke de beste temperaturene, det var blant annet sludd i Tromsø i dag, søndag.

Søndag lå temperaturen på fire-fem grader i Nord-Norge, mens det til uken er forventet å stige til 10-13 grader.

- Det blir nok likevel ikke sommer i nord helt ennå, og det er vanskelig å si noe mer klart om når det blir, sier meteorolog Tveita.

Fra yr.no: Meteorologenes definisjon av sommer er når døgnmiddeltemperaturen er over 10 grader. I store deler av Norge skjer dette vanligvis en gang i mai, mens for eksempel Tromsø, Harstad Bodø og Sogndal må vente til juni.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder