FUNNSTED: Det ble funnet blod i denne svingen i Lillehaugvegen i Brumunddal lørdag. Søndag fikk politiet bekreftet at det stammer fra savnede Janne Jemtland (36). I snøen ses rester etter Kripos' tekniske undersøkelser. Foto: Fredrik Solstad VG

Her ble det funnet blodspor fra savnede Janne Jemtland (36)

BRUMUNDDAL (VG) Kripos har gjennom helgen jobbet i denne svingen, der forsvunne Janne Jemtlands blod ble funnet lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Like før klokken 17 søndag ble sperringene i søkeområdet fjernet av politiet.

– Vi avslutter søket for dagen, og politiet har sikret det vi mener er verdt å sikre. Da er det ikke lenger noen grunn til å sperre av området, sier innsatsleder Frode Hjulstad i politiet til VG.

Jannes storebror: – Det er noen som skjuler noe

Den savnede tobarnsmorens blod har blitt funnet i veikanten på to ulike steder halvannen kilometer unna hverandre.

Det første funnstedet er fremdeles sperret av.

Tips VG her.

Ikke gjennomsøkt

Et større område rundt det andre funnstedet er søndag finkjemmet av drøyt 20 personer fra Sivilforsvaret og fem politifolk. Også en lokal bonde med traktor har bidratt i søket, som delvis har funnet sted i dyp snø.

Se bilder fra søket i 14 minusgrader her:

På funnstedet ses tydelige spor etter politiets arbeid. Flere steder er det gravd mindre hull, mens det andre steder er merket med pulver og spray i ulike farger.

Selv om søndagens søk er avsluttet for kvelden, kan ikke Hjulstad kalle søkeområdet for gjennomsøkt.

– Det var en liten del av jordet vi ikke fikk sett på. I slik snø er dette tidkrevende arbeid, og vi er så mange mennesker som vi er. Jeg synes vi har gjort en solid innsats i dag, men i mørket er det for vanskelig å gjøre et ordentlig arbeid.

– Er dere for få folk?

– Nei, det er ikke det jeg sier. Men det hadde selvsagt gått fortere om vi var flere, sier han.

På spørsmål om hvor og hvordan det videre søket vil foregå mandag, henviser innsatslederen til politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt.

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Stine Kind i politiet opplyser imidlertid at politiadvokaten ikke er tilgjengelig for spørsmål søndag ettermiddag eller kveld.

Omtrent like mye blod

Tidligere søndag opplyste van der Eynden at begge funnene dreier seg om «ikke bagatellmessige mengder» og omtrent like mye blod.

Foto: Illustrasjon: Tom Byermoen/Kenneth Lauveng VG

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken. De vil ikke utelukke noen muligheter og jobber med flere ulike teorier om hva som kan ha skjedd.

En av dem at Janne kan ha blitt påkjørt, ettersom blodet på begge steder er funnet i veikanten.

– At et kjøretøy er involvert, er selvsagt en av teoriene vi ser på, sier van der Eynden.

Som en del av gjennomsøkingen av områdene rundt det andre funnstedet, har politiet også brukt hunder til å lete på gårdsplasser, i hager og annen eiendom som ligger i umiddelbar nærhet til funnstedet.

Fire mystiske timer

Det var natt til 29. desember at tobarnsmoren forsvant etter å ha kommet hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Forsvinningen fremstår fremdeles som et mysterium for politiet, som ikke har noen spor etter Jannes bevegelser mellom klokken 2.00 og 5.50, da mobilen hennes ble registrert av en basestasjon i Brumunddal sentrum.

Etterforskningen har gjennom helgen vært konsentrert rundt denne tidsperioden.

– Politiet har mottatt over 60 tips i saken, men ingen av dem er konkrete observasjoner av Jemtland i tidsperioden 02.00 til 05.50 29. desember, sier van der Eynden.

Politiet vil ikke kommentere om registreringen ble gjort etter aktiv bruk av telefonen.

– Området basestasjonen dekker, gjør at politiet ikke anser blodfunnene og mobilsignalene som motstridende informasjon, sier han.

Selv om søket etter Janne er avsluttet for kvelden søndag, pågår etterforskningen fremdeles. Politiet opplyser at de fortsatt håper å finne Janne Jemtland i live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder