- Hørte Viggo på drapstidspunktet

ARENDAL (VG) Moren til Viggo Kristiansen hevder at hun så sønnen snakke i mobiltelefonen utenfor boligen på tidspunktet rundt drapene.

Artikkelen er over 18 år gammel

- Jeg hørte ham utenfor, og jeg gikk bort til kjøkkenvinduet og da så jeg ham prate i mobiltelefonen. Det var ved 19-tiden. Om det er ønsketenkning eller om det faktisk var slik, kan jeg ikke si, sa den 51 år gamle kvinnen.

I tiltalebeslutningen, som forteller at sønnen skal ha drept og voldtatt to småjenter, er de grufulle handlingene tidfestet til mellom klokken 19 og 20 fredag 19. mai 2000.

Ifølge utskriftene fra Kristiansens mobiltelefon er det ikke registrert noen samtale i dette tidsrommet - men kun tekstmeldinger.

Overraskende

Morens nye opplysninger kom overraskende på aktor Edward Dahl, som konfronterte henne med at hun hverken har forklart dette i to lange politiavhør eller under Kristiansand byretts behandling i fjor vår.

- Det kan være ønsketenkning, sier du. Er det fordi dette er et sentralt tidspunkt for Viggo? spurte Dahl, uten at hun ga noe klart svar på det spørsmålet.

Også førstelagmann Asbjørn Nes Hansen spurte om hun hadde fortalt om observasjonen i byretten.

- Nei, jeg tror ikke det. Men jeg er sikker på at jeg har sagt det i politiavhør. Det er galt at det ikke står der, sa hun.

Viggo Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, vil ikke si om han mener moren gir sønnen alibi.

- Det vil jeg mene noe om når jeg skal holde min prosedyre, sier Pettersen.

Problematisk

Moren forklarte seg om den vanskelige oppveksten til sønnen. Hans mange og voldsomme raseriutbrudd var problematisk for familien.

- Det gikk som regel ut over døde ting. Skap og dører, fortalte hun.

De to rettspsykiaterne som har observert Viggo Kristiansen, la frem sine resultater for Agder lagmannsrett i går.

Professor Kjell Noreik og professor Jofrid Alice Nygaard opprettholder sin konklusjon etter nye samtaler med 22-åringen før ankesaken:

Viggo Kristiansen har en alvorlig, emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. De to mener også mannen har en umoden seksualitet.

Noreik har dessuten stusset over at Viggo Kristiansen ikke har tatt innover seg alvoret i tiltalen.

- Han virker påfallende lite berørt av den alvorlige saken han er oppe i. Det er slående hvor lite affisert han er av tiltalen, sa professor Noreik.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. - 12-13 års fengsel for Jan Helge Andersen

  2. Vil ha 21 års forvaring for Viggo

  3. Viggo Kristiansen forberedt på drapsdom

  4. Drillet i å besinne seg

  5. Dommens dag for Viggo Kristiansen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder