Sjøvegan-bevis ødelagt

DNA-spor ikke fullstendig

En etterforskningstabbe kan ha ødelagt mulighetene for fellende DNA-bevis mot drapsmannen til Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms,

Artikkelen er over 18 år gammel

Familien til Marie-Louise Bendiktsen, som ble funnet drept i sitt hjem på Sjøvegan i juli 1998, har den siste tiden kommet med hard kritikk mot det de mener er manglende prioritering av saken fra politiets side. Bedre blir det ikke når de pårørende nå har fått vite at DNA-profilen som politiet sitter med, er ufullstendig.

- Feil håndtert

I et brev til statsadvokaten og Senja politidistrikt ber de pårørende om en forklaring. Og forklaringen kom i et svarbrev 7. mai skrevet av etterforskningsleder Frode Karlsen:

- Det er muntlig opplyst fra Rettsmedisinsk institutt at sikringen og håndteringen av materialet ved Regionsykehuset i Tromsø i forbindelse med obduksjonen ikke var i henhold til retningslinjer. Dette betyr at materialet kan ha blitt forringet som følge av feil håndtering. Dette har gått kraftig inn på familien.

- I to år spilte vi på lag med politiet og trodde at saken var i de beste hender. Så oppdager vi at det er begått så alvorlige feil. Det er tøft for oss, sier Tone Bendiktsen, datteren til Marie-Louise Bendiktsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder