I sør triller varmerekordene ut, i nord er det betraktelig kaldere. Her fra veivesenets kamera på E10 ved Skitdalshøgda i Nordland. Foto: Vegvesenet / NTB scanpix Foto: Statens Vegvesen

Snø skaper trafikkproblemer i fjellet i nord

Vintervær skaper vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Nordland og Troms. Mens østlandet bader i sol varsler meteorologene mer snø nordpå.

  • Lars Helgerud
  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Mandag startet med vintervær og snø mange steder i Nordland og Troms. Dermed ble det glatt, og folk bes om å kjøre forsiktig.

– Absolutt, folk må være varsomme. Man må regne med sludd i lavlandet, noe som kan gjøre veiene sleipe på morgenen, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim hos Storm til Avisa Nordland.

les også

Sensasjonelle Spotify-tall for Mads Hansen-låten «Sommerkroppen»

Mandag, tirsdag og onsdag i Nordland vil ifølge Bergheim være preget av bygevær og kald nordavind.

– Snøgrensen ligger fort på mellom 300 og 600 meter. Det er dessverre ikke siste gangen det kommer til å snø. Fram til temperaturen begynner å stige, vil det nok snø på natten, sier hun.

Også i Harstad har det snødd i dag. Lisa Skaar Næss som bor i byen, forteller til VG at hun ikke kan annet enn å le av værsituasjonen.

– Jeg synes jo det er veldig leit, men jeg kan ikke annet enn å le av det. Heldigvis har jeg bestilt meg «klimaflyktning»-tur sørover til helgen, forteller Næss.

Videre sier hun at det nå er mellom 2 og 5 plussgrader i byen, men håper det det blir en super sensommer i nord.

– Hvis ikke er det bare å finne frem skiene og tyvtrene på årets sesong, avslutter Skaar.

LEI: Lisa Skaar Næss er lei det kalde været i nord. Til helgen flykter hun sørover til Geilo. Foto: Privat.

Torsdag ser det derimot ut til å snu, og fram mot helgen vil det bli en bedring. Fredag til søndag vil det bli stort sett opphold med en god del sol og varmere temperaturer.

– Man får holde ut, det blir bedring. Det blir kanskje ikke kjempevarmt, men dersom man er heldig så kan det kanskje bli opp mot 12 til 15 grader i Bodø på søndag, sier hun.

På østlandet derimot var det varmerekord i går, søndag. Drammen og Vestfossen stakk av med seieren, med sine 32,9 grader.

Flere artikler

  1. Nå kommer våren!

  2. Våt høstferie i vente

  3. Høstværet er her - og drar igjen

  4. Helgen blir varm i Sør-Norge – men først blir det snøkaos

  5. Nord-Norge får godvær – men advares mot ras

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder