HENTET NED: Slik ser helikopteret ut etter å ha blitt hentet ned fra fjellsiden. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende

Helikoptervraket er hentet ned i Røldal

To personer i 40-årene omkom da helikopteret styrtet inn i fjellsiden søndag. Vrakrestene er nå hentet ut og politiet sier de fant alt de lette etter.

Redningsarbeidet i fjellsiden ble mandag kveld avsluttet for godt, opplyser politiet til VG. Vrakrestene etter helikopteret og de omkomne er fraktet ned fra fjellsiden.

– Vi har avsluttet og alle mannskaper er ute av fjellet. Vi er ferdige på åstedet i fjellet og vi skal ikke opp dit igjen, sier lensmann Terje Kvalvik til VG.

– Vil det si at dere har funnet alt dere lette etter?

– Ja, vraket er ute. Vi har ikke planer om å gå inn der igjen, sier lensmannen.

Helikopteret ble funnet like etter klokken 03 natt til mandag, havarert nord for Røldal skisenter i Hordaland. Begge passasjerene omkom i styrten.

Havarikommisjonen har i dag jobbet på spreng for å sikre seg spor og vrakdeler fra området, da det var varslet dårligere vær tirsdag.

– De kjemper mot klokken, sa direktør William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til VG.

Men de rakk altså å hente ut vraket, og nå starter jakten på svar.

Dette vet vi om ulykken

  • Helikopteret lettet fra Røldal skisenter klokken 14.30 søndag. Det skulle til Karmøy og hadde ikke meldt inn flyruten til lufttrafikktjenesten.
  • Siste kontakt: Ti minutter etter at helikopteret tok av skal det ha vært sms-kontakt mellom pårørende og de to som var om bord, ifølge Hovedredningssentralen.
  • Klokken 15.56 ble det registrert et treff på en basestasjon i nærheten av Seljestad, ifølge redningsleder. Helikopteret skulle da egentlig vært fremme ved Karmøy.
  • Meldt savnet: 21.53 varslet familie og venner politiet om at de ikke hadde hørt noe fra de to i helikopteret, en mann og en kvinne.
  • Ukjent årsak: Helikopteret ble funnet natt til mandag. Det har havarert i fjellsiden, men redningsmannskapene har ikke kunnet fastslå om det krasjet inn i fjellsiden eller ikke.
  • Begge de to om bord omkom i ulykken.
  • Årsaken til styrten er ukjent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder